Topul lui Spinner, cu cele 5 ritualuri si jocuri prin care avem grija de corpul nostru

Mesajul echipei de SuperEroi Itsy Bitsy: Conecteaza-te sanatos cu prietenii, la Itsy Bitsy FM

Cu ajutorul supereroilor Itsy, Bitsy, Super Zapa, Spinner, Spark, Dj Dodi si Sufletel, zeci de mii de copii trimit mesaje prietenilor, fac dedicatii muzicale, recomanda filme, jocuri, carti, muzica si vorbesc despre cum poti sa fii bine, chiar daca stai acasa.

Spinner, de exemplu, ii provoaca pe copii sa spuna, prin mesaje vocale pe WhatsApp, la 0725 300 700, cum au grija de corpul lor in aceasta perioada. 

Raspunsurile copiilor au inceput deja sa vina, iar noi am facut o lista cu principalele ritualuri prin care ne putem mentine energia si starea de bine:

1. Ritualul ceaiului

Ceaiul e un ajutor binevenit pentru sanatate in aceasta perioada. In vechime, fiecare popor, familie avea propriul ritual pentru ceai. Creeaza-ti si in familia ta un ritual al ceaiului. Veniti fiecare cu idei despre acest ritual: in ce fel de cani/cesti il serviti, cum sa il serviti, cum sa il beti. Puteti da chiar o petrecere si sa invitati la ceai toate plusurile si papusile din casa.

2. Jocul hidratarii

E important sa bem apa in fiecare zi. Dar poti face chiar si din obiceiul bautului apei un joc amuzant, in familie. Stabiliti impreuna un anumit timp la care sa beti apa si setati o alarma care sa se repete la intervale regulate. Inventati si alte reguli de joc, cum ar fi: cine isi aduce aminte cel mai exact de baut apei, inainte sa sune alarma, sau cine bea primul.

3. Jocul miscarilor de sport

Tocmai pentru ca stam in casa, e important sa ramanem activi si sa facem miscare, pentru a ne pastra in forma. Iata cum poti face asta intr-un mod distractiv: pe rand, fiecare membru al familiei propune o miscare de sport cu propriul corp (flotare, genoflexiune, abdomene, fandare, etc), pe care ceilalti trebuie sa o execute de un anumit numar de ori (numarul il decice tot cel care propune miscarea). La finalul fiecarei miscari, ceilalti membri ai familiei dau 1-2-3 puncte, in functie de cat de mult le-a placut miscarea respectiva. Dupa doua, trei runde calculati si vedeti cine are cele mai multe puncte, iar cel care a propus miscarile cele mai apreciate de intreaga familie si ii oferiti un premiu stabilit dinainte.

4. Instructorul de aerobic

Pe rand, fiecare membru al familiei isi alege o melodie de dans care ii place si face miscari de gimnastica aerobica pe acea melodie. Fiecare este votat apoi de catre ceilalti (cu un punct, doua sau trei), in functie de cat de mult le-au placut miscarile. Pentru inspiratie, puteti urmari impreuna un video cu un instructor de aerobic, ca sa vedeti ce miscari face. Ideal ar fi ca miscarile sa fie cat mai simple, pentru a fi urmarite cu usurinta si repetate de cel putin patru sau opt ori.

5. Ritualul de somn

Somnul este unul din cele mai importante modalitati prin care ne mentinem sanatatea si ne protejam corpul. In timpul somnului, corpul se odihneste, creste, se reface, se insanatoseste, in asa fel incat sa fie pregatit pentru o noua zi plina de energie. Stabiliti in familie un ritual pe care sa-l faceti inainte de somn, ca o pregatire a acestui moment important din zi. Stabiliti o anumita ora la care sa mergeti la somn (recomandat ar fi pana in ora 21:30, ca sa ii dati timp corpului sa se odihneasca bine). Poate spuneti o poveste impreuna, va uitati la un film sau ascultati o poveste, va spalati pe dinti, faceti dus, va imbracati in pijamale.

Tu cum ai grija de corpul tau in aceasta perioada? Impartaseste-ne din ritualurile si jocurile familiei tale trimitand un mesaj pe WhatsApp, la 0725 300 700. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s