Terapia Vojta

Terapia Vojta este o terapie care actioneaza direct asupra creierului. A aparut in anii 1990, dar cu toate acestea nu sunt foarte multi terapeuti la noi in tara care sa o practice.

Aceasta trateaza tulburarile neurologice aparute din cauza unor probleme in timpul nasterii, la nastere sau dupa nastere. Tulburarile se manifesta prin urmatoarele: copilul nu poate sa mearga in patru labe, nu poate sa stea in fundulet sau este tinutuit intr-un scaun cu rotile.

Terapia are rolul de a stimularea copilul prin asezarea in cateva pozitii fixe, fapt ce de multe ori il enerveaza pe cel mic, pana ajunge sa planga. Au fost cazuri in care un copil care nu se misca deloc, dupa ani de terapie a ajuns sa reuseasca sa se ridice si sa mearga usor, usor.

Maria Aciu, kinetoterapeut, ne explica ce presupune Terapia Vojta si in ce situatii se recomanda, la Traieste Sanatos cu Simona.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s