Teatrul Ion Creanga celebreaza 1 iunie cu un program #VaraTIC in gradina Casei Eliad

Povestile Teatrului Ion Creanga se intorc pe 1 iunie in gradina Casei Eliad!
Pentru al doilea an consecutiv, Teatrul Ion Creanga si ARCUB dau tonul bucuriei #varaTICe si ii asteapta pe copiii cu varsta sub 6 ani alaturi de intreaga familie la VaraTIC: Miniteatru in Amfiteatru, un program consistent de teatru outdoor sustinut in perioada 1 iunie – 26 septembrie 2021 in gradina Casei Eliad (Bd. Mircea Voda nr. 5).

Desfasurat intr-un mediu sigur si prietenos pentru cei mici – un mini amfiteatru colorat si vesel – programul ofera o selectie variata de spectacole educative din repertoriul Teatrului Ion Creanga. Acestora li se alatura noi titluri aflate in productie, care vor avea premiera in stagiunea estivala, precum „Fata mosului si fata babei” „Cei trei purcelusi” sau „Hainele cele noi ale imparatului”, dar si spectacole care revin in program, la cererea publicului, cum este „Magia ghicitorilor”.

Un alt element de noutate in programul acestei editii este si oferta de ateliere de creativitate si de dezvoltare prin teatru pentru copiii intre 3 si 6 ani. Astfel, dupa vizionarea unui spectacol, familiile pot opta pentru a ramane in amfiteatru si a lua parte la un atelier inspirat din universul povestii sau tematicilor abordate de actorii de pe scena. Atelierele sunt coordonate de artisti din echipa Teatrului Ion Creanga cu o vasta experienta in lucrul cu copii, printre care: Voicu Hetel, Nicoleta Rusu, Ioana Ginghina, Andra Mirescu sau Andreea Gaica.

1 Iunie VaraTIC: Lansarea stagiunii estivale

Marti, 1 iunie, cu prilejul celebrarii Zilei Internationale a Copilului, Amfiteatrul VaraTIC isi deschide portile pentru a intampina primii oaspeti, care pot opta pentru cinci activitati dedicate copiilor de varsta prescolara, programate in intervalul orar 10:00 – 20:00.

  • 10:00, Spectacolul „Prostia omeneasca” (30 min)
  • 11:00, Atelier de creativitate „Masti din povesti”, cu Nicoleta Rusu (60 min)
  • 16:00, Spectacolul „Amintiri intr-o valiza” (30 min)
  • 18:00, Spectacolul „Punguta cu doi bani” (30 min)
  • 19:00, Atelier de educatie prin teatru „Turtita nazdravana”, cu Voicu Hetel (60 min)

Programul continua in weekendul 5-6 iunie cu patru spectacole de teatru, programate sambata si duminica, de la orele 10:00 si 18:00, atat pentru prescolari, cat si pentru copii cu varsta sub 3 ani. Mai multe informatii despre calendarul de spectacole si ateliere pot fi consultate pe website-ul varatic.teatrulioncreanga.ro. Biletele pot fi achizitionate online, prin intermediul platformei Entertix.ro sau de la Casa de Bilete a Teatrului (tel. 0767.934.374)

Respectarea normelor de acces

In conformitate cu masurile impuse de autoritati pentru organizarea evenimentelor culturale in aer liber, participarea publicului la activitatile din Amfiteatrul VaraTIC se face cu respectarea:

Regulamentului de acces al Teatrului Ion Creanga si normelor de triaj impuse de teatru in baza acestuia: verificarea temperaturii la intrare, purtarea mastii medicale/nonmedicale pe intreaga durata a activitatii, mentinerea distantei fata de alti spectatori s.a.m.d.;

Normelor in vigoare la data participarii la eveniment, conform ordinelor emise de Ministerul Sanatatii si Ministerul Culturii, cu posibilitatea conditionarii participarii adultilor de prezentarea adeverintei de vaccinare sau a unui test negativ pentru un test RT-PCR / test antigen rapid.

Conform Ordinului Ministrului Culturii si al Ministrului Sanatatii nr. 3032/721/2021, publicat la data de 20 mai 2021, participarea la evenimentele culturale in aer liber este permisa persoanelor care sunt vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanelor care prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore. Minorii sunt exceptaţi de la prezentarea dovezilor medicale necesare participarii la spectacol. Cei peste 5 ani vor purta masca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s