Teatrul Excelsior implineste 25 de ani!

Teatrul Excelsior sarbatoreste 25 de ani de existenta in peisajul cultural al Bucurestiului. Evenimentul va avea loc pe 1 aprilie 2015, de la ora 18.00, la sediul institutiei, din strada Academiei, nr. 28.

Teatrul Excelsior este un teatru tanar, infiintat in 1990, la initiativa maestrului Ion Lucian, cel care i-a fost director timp de doua decenii. Actul prin care a luat nastere aceasta noua institutie de cultura a fost semnat, la 1 aprilie 1990, de catre Andrei Plesu, pe atunci Ministru al Culturii.

Din dorinta de a marca acest eveniment, in data de 1 aprilie membrii fondatori ai acestui teatru vor deveni Societari de Onoare ai Teatrului EXCELSIOR.

Din 2011, Excelsior functioneaza intr-un sediu nou, situat in centrul Capitalei. Este un teatru de repertoriu, care are ca public tinta copiii, alaturi de alte trei teatre bucurestene – Teatrul Ion Creanga, Teatrul Tandarica si Opera Comica pentru Copii, dar este singurul a carui activitate, conform statutului, se adreseaza si adolescentilor.

De-a lungul acestor 25 de ani de activitate, repertoriul Teatrului Excelsior a oferit publicului tanar si foarte tanar o serie de spectacole menite sa ii faca pe copii sa indrageasca arta teatrala.

Odata cu noua strategie manageriala inceputa in august 2014, Teatrul Excelsior a inceput o faza de (re)descoperire si (re)directionare a mesajului si programelor sale, cu o concentrare anume pe publicul adolescentin. Adolescentii reprezinta o categorie de public de multe ori ignorata in alcatuirea repertoriilor teatrelor bucurestene (si nu numai), fiind privati de spectacole cu tematica adecvata varstei, productii care sa se plaseze in sfera lor de interes. De aceea, Teatrul Excelsior si-a propus sa vina in intampinarea acestei nevoi prin diverse programe, fie culturale, fie educationale.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s