Teachers Up! – Program NASA in scolile din Romania

Cum reusesc profesorii si invatatorii sa se faca mai usor intelesi si sa isi motiveze elevii? Programul NASA, Teachers Up!, le ofera un instrumentar rapid si eficient de autocunoastere si relationare cu elevii si parintii.

Teachers UP! este un program de training revolutionar (inventat de psihologul Taibi Kahler), bazat pe PCM (Process Communication Model), ce ofera instrumente utile, pentru a ajuta oamenii sa gestioneze situatiile de stres. Modelul a fost utilizat de NASA, cu scopul de a gestiona procesul de selecie a astronauților si dezvoltarii echipelor care urmau sa plece in cosmos.

Treptat, programul a intrat atat in lumea de business din SUA si Europa, cat si in institutiile de invatamant din America, Asia si Europa.

Training-ul se desfasoara acum in faza sa pilot in Romania: timp de 6 luni, mai bine de 200 de profesori din Bucuresti si Brasov vor beneficia de coaching platindu-si aceasta formare, din fonduri proprii sau din fondurile scolii.

Trecand prin acest program, profesorii vor capata disponibilitatea de a accepta diferentele dintre oameni si faptul ca aceeasi realitate este diferita pentru fiecare in parte. De asemenea, dupa trei zile de training, vor intelege cum sa se exprime astfel incat sa produca rezultate in celalalt: sa se faca nu doar auziti, ci si ascultati, intelesi, acceptati, urmati.

„Ce se obtine astfel: o imbunatatire semnificativa a comunicarii cu caracterele considerate << rebele >> sau, dimpotriva, cu visatorii si timizii, o imbunatatire vizibila a relatiei profesor-elev, ca o premiza a performantei scolare crescute. Stim ca elevii invata cel mai bine de la profesorii pe care ii iubesc, de la cei pe care ii admira si pentru care au respect. Profesorii admirati sunt profesorii capabili de charisma si care de obicei investesc mai mult in educarea si formarea lor proprie”, explica Daniela Ciobotar – Psiholog si trainer, fondator al companiei de consultanta si coaching DC Catalyst.

Afla mai multe despre Process Communication Model, pe site-ul DC Catalyst. In curand, va exista si un site al programului Teachers Up!, cu un cont in care parintii vor putea contribui financiar.

„Unele scoli nu au resursele sa-si trainuiasca profesorii – iar multi profesori inca nu inteleg de ce ar trebui sa-si suporte singuri cheltuiala unui curs de comunicare. Suntem in discutii cu sponsorii si speram ca Teachers Up sa devina o platforma la care sa aiba acces din ce in ce mai multi profesori din Romania”, spune Daniela Ciobotar


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s