Targul de Craciun „Uneste oamenii, reuneste familionul”

Anul acesta, Targul de Craciun din Cluj-Napoca isi va deschide portile in data de 23 noiembrie, sub tema „Uneste oamenii, reuneste familionul”. Pastrand acelasi format jucaus si plin de viata, organizatorii ne invita sa ne adunam impreuna cu tot familionul in Piata Unirii din Cluj-Napoca.

Daca anul trecut creatorii targului ne reaminteau ca sarbatorile de iarna sunt, practic, sarbatorile familionului (oricat de divers si de extins ar fi acest familion), in acest an, urmeaza sa ne petrecem mai bine de 5 saptamani ocrotiti de ideea de IMPREUNA. Tematica propusa pentru 2018, in acord cu privilegiul Centenarului pe care o Romanie intreaga il celebreaza in acest an, ne invita sa privim ALATURAREA, UNIREA, “IMPREUNA”, cel putin dintr-o noua perspectiva: o unire inteleasa nu ca stabilire a unor noi granite (fie ele chiar si geografice), ci dimpotriva, ca renuntare la ele, invitand astfel oamenii spre intalnire, contopire si simbioza inerenta in experimentarea relatiei cu celalalt, cu “altul meu”.

Suntem invitati, asadar, sa exploram ideea de centenar din perspectiva unirii oamenilor in ansamblul diversitatii culturale pe care Clujul o gazduieste. Suntem invitati sa descoperim radacinile care pulseaza in inimile locuitorilor, sa pornim conversatii despre multiculturalism si despre modul in care sarbatorile de iarna pot fi celebrate intr-un spirit de comuniune si respect pentru diversele nationalitati care convietuiesc in Cluj.

„Ne bucuram sa ne aflam in Piata Unirii, pentru a doua oara, in aceasta formula de organizare. Continuam conform planului comunicat in 2017: anul acesta, familionul se indreapta catre radacini, iar programul pregatit, prin evenimentele sale, celebreaza diversitatea Clujului. Va asteptam cu aceeasi amenajare festiva si cu un calendar bogat, care va cuprinde spectacole inedite din diverse culturi si zone geografice. Anul acesta, ne-am dorit sa avem mai multe evenimente, astfel incat, in fiecare seara, sa avem un puls al Targului care vibreaza constant” mentioneaza Mihai Oprean, directorul Targului de Craciun.

Printre noutatile targului de anul acesta se numara: casute noi cu cadouri si bunatati, un program antrenant presarat cu activitati multiculturale, o saptamana dedicata vizionarii filmelor, un radio al Targului de Craciun, o saptamana culinara cu activitati specifice si multe alte surprize, care vor fi dezvaluite pe parcurs.

Deschiderea oficiala a Targului de Craciun

Pentru deschiderea oficiala, planificata in perioada 23-25 noiembrie, organizatorii Targului ne pregatesc:

Traditionala pornire a iluminatului de Craciun din Piata Unirii;

Concerte ale indragitelor trupe romanesti Phoenix, Compact B si Cobzality;

Un concert inedit al orchestrei Istanbul Büyük Sehir Belediyesi Kent Orkestrasi;

„Jocurile muzicale de iarna” – un spectacol feeric cu piese celebre. Acest spectacol este realizat in colaborare cu scolile muzicale The Beat, Rock Academy, Voltaj Academy si Armonia Music;

Spectacolul „100 de ani de muzica in 100 de minute”, care ne propune o incursiune in muzica romaneasca, realizata impreuna cu Rada Stan, Armonia Music si Scena Urbana;

Tramvaiul lui Mos Craciun;

Animatie stradala cu personaje indragite precum Minnie si Mickey, Hello Kitty, Alba ca Zapada, Eroi in pijamale, Cenusareasa, Anna si Elsa, Craiasa Zapezii, Goofy si Pluto, Winnie si Testoasa, Peter Pan, Craiasa florilor, Rapunzel, Scooby Doo, Harry Potter, Anna, Elsa, Kristoff si multe altele;

Workshop-uri pentru parinti oferite de organizatia “Oameni mici si mari” la Casuta lui Mos Craciun;

Saptamani tematice

Incepand cu anul acesta, pentru fiecare saptamana din cele cinci in care Targul de Craciun va fi deschis, organizatorii au stabilit cate o tematica dedicata.

Astfel, in prima saptamana, ne vor incanta diverse activitati muzicale, in ce-a de-a doua, il vom astepta, alaturi de copilasi, pe Mos Craciun, in cea de-a treia, vom vorbi despre zona culinara, in cea de-a patra, vom pregati cadouri pentru cei dragi, iar in ultima saptamana, ne vom juca si ne vom uita impreuna la filme.

Targul de Craciun 2018 este organizat de Big Time Production si Club Arena. Evenimentul este organizat in colaborare cu Primaria Municipiului Cluj-Napoca.

Sponsori: Orange, Murfatlar, Coca Cola, Tarom, Edenia, Moldovan, La Casa, Europa Tour, Ulei Elixir.

Parteneri: CTP, Arovit, Double Tree, Compexit, VIVO!, Urbanect, Suior, The Beat, Voltaj Academy, Armonia Music, Daisler, AnimaArt, Blitz Imobiliare, Runners Club, Clujul Pedaleaza, Golden Party, Scena Urbana, Rock Academy, Coffee Addicts, Asociatia Acasa si Oameni mici si mari.

Parteneri media: Europa FM, Look TV, Info Trafic, Paprika Radio, Cluj Life, Clujul Cultural,EClujeanul, Itsy Bitsy, Zile si Nopti, Monitorul de Cluj, Europeanbestdestinations.com.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s