Tandarica Altfel – un Festival pentru toate gusturile, pentru toate varstele, 4 – 31 martie

Cu o experienta de peste 7 decenii si cu 100.000 de spectatori anual, Teatrul Tandarica doreste sa implineasca asteptarile tuturor celor care s-ar gandi sa-i trecă pragul.

In urma unui studiu de piata, realizat pentru a afla preferintele spectatorilor (copii, parinti, educatori, invatatori) pentru proiectele si programele noastre, am putut constata diversitatea optiunilor, dar si predilectia pentru anumite activitati educative.

Intre acestea s-au remarcat:

– Ateliere interactive pe teme legate de povesti, spectacole vizionate, animatie, joc actoricesc, improvizatie si stimularea imaginatiei copiilor;

– Tratarea unor tematici contemporane de interes in educarea copiilor (relatia parinte – copil, subiecte educative de tipul igiena, ecologie, comunicare interculturala, valori legate de toleranta, solidaritate, prietenie;

– Interesul parintilor pentru activitati legate de creativitate, dar si de educare si informare pentru intarirea sigurantei emotionale si sociale a copiilor.

Teatrul Tandarica incearca sa dea contur acestor preferinte, integrandu-le intr-un nou eveniment: Festivalului Tandarica Altfel, 2017, care se va desfasura in perioada 4–31 martie.

Programul manifestarii va cuprinde, pe langa foarte multe spectacole:

ATELIERE

  • ateliere creative de mini-scenografie, in cadrul Muzeului Teatrului Tandarica (ca o alternativa educativa, prin divertisment, pentru stimularea imaginatiei, a puterii de concentrare etc.); copiii vor avea la dispozitie papusi gata facute, precum si materiale textile si burete, pe care le vor folosi in realizarea de costume si detalii scenografice dupa propriile idei.
  • Ateliere de improvizatie si interpretare pe roluri (coordonate de un actor al Teatrului Tandarica). Accentul va fi pus pe creativitate, conform categoriilor de varsta 3-5 ani, 5-7 ani, 7-9 ani, pe stimularea imaginatiei si a puterii de concentrare.
  • Ateliere de scriere creativa (coordonate de un scenarist / scriitor pentru copii). Li se va antrena imaginatia si vor fi capacitati sa vina cu propriile idei de povesti, lasandu-si creativitatea sa fie pusa la incercare.

SESIUNI DE INFORMARE SI COMPORTAMENT PREVENTIV

Se doreste ca tanara generatie sa aiba toate informatiile necesare pentru a se dezvolta armonios, intelectual, emotional, social si civic. Partenerii Festivalului vor oferi, intr-o maniera prietenoasa, atat copiilor, cat si parintilor solutii, raspunsuri, informatii cheie de comportament corect in situatii critice.

  • Acordarea Primului Ajutor (aproape toti copiii se cred eroi. Nu ne ramane decat sa le insuflam gustul pentru a face bine si sa-i invatam cum sa faca asta corect, salvand vieti)
  • Cum ne comportam corect in situatia unui cutremur (un subiect indicat atat pentru copii, cat si pentru parinti).
  • Intalniri cu Pompierii (ii ajuta pe cei mici sa afle, pe intelesul lor, ce inseamna ss fii salvator si totodata, sa le dezvolte un comportament preventiv cat mai devreme).
  • Intalniri cu Politistii (Copiii vor invata reguli elementare si semne de circulatie, cum sa traverseze corect sau pe unde se pot plimba cu bicicleta in siguranta.)
  • Cum te intelegi cu prietenii tai, animalele de companie? ( o prezentare inedita asistata de catei, activitati care s-au dovedit a fi pozitive pentru imbunatatirea abilitatilor de socializare.
  • Cartile de povesti versus Televizorul, intalniri cu Psiholog Monica Burcea (Povestile sunt chei pentru descoperirea lumii intr-o maniera armonioasa pentru dezvoltarea intelectuala si emotionala a copiilor, iar insuflarea dragostei fata de citit le va asigura acestora un echilibru bine venit.)

Ce asteapta Teatrul Tandarica in schimb? Sa aduca in salile sale peste 10.000 de copii, parinti, educatori, invatatori la programul Festivalului Tandarica Altfel!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s