Tabara de creatie „Vara pe ulita”, la Muzeul Satului Dimitrie Gusti

Copiii descopera frumusetea mestesugurilor traditionale romanesti participand la tabara de creatie „Vara pe ulita”, organizata de Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”.

De-a lungul celor sase saptamani de tabara (8 iulie-16 august), copiii au ocazia sa descopere tainele mestesugurilor populare alaturi de mesteri populari din intreaga tara.

Programul taberei cuprinde ateliere de croit-cusut-brodat, olarit, modelaj, incondeiat oua, tesut, sculptat in lemn, pictat icoane pe lemn si pe sticla, confectionat papusi, masti, podoabe populare si jucarii din lemn, dar si pictura-desen. In plus, la cererea copiilor, programul taberei include anul acesta si un atelier de fotografie.

Programul detaliat al atelierelor e disponibil aici.

Pana acum, peste 500 de copii (din Romania, dar si din Belgia, Franta, Ucraina, Austria, Sua, Republica Moldova, Thailanda) au participat la atelierele organizate in cadrul taberei de cratie, in primele trei saptamani ale editiei din aceasta vara.

Inscrierile continua!

Inscrierile la atelierele taberei de creatie se pot face la sediul Muzeului National al Satului „Dimitrie Gusti” (cladirea Arhondaric, Sos. Kiseleff nr. 28), de luni pana joi, intre orele 10:00 si 16:00, vineri intre orele 10:00 si 14:00, dar si prin email la tabara2019@muzeul-satului.ro.

Pentru inscriere este necesara completarea fisei de inscriere, disponibila aici.

Taxa de participare este de 300 de lei pentru fiecare cooil participant, timp de o saptamana.

Mai multe detalii despre tabara de creatie Vara pe Ulita se gasesc pe site-ul Muzeului National al Satului Dimitrie Gusti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s