Surescitarea copilului in activitatile din vacanta

Surescitarea copilului in activitatile din vacanta

In vacanta, cand si parintii au ceva mai mult timp liber, cei mici ajung sa fie expusi la o multime de lucruri noi. Este foarte bine, dar este nevoie sa ai grija la surescitarea copilului in aceasta perioada. La Parinti de Pici, iti spunem cum sa eviti stimularea prichindelului in exces.

E minunat si foarte educativ sa-i dam copilului ocazia sa afle si sa descopere cat mai multe despre lume”, spune Georgiana, mama de pici. Cu toate acestea, trebuie sa fim atenti la cat de multi stimuli noi le oferim copiilor, tinand cont de faptul ca ei depun un efort fantastic sa proceseze toate informatiile noi care vin inspre ei.

Cu alte cuvinte, desi stim ca vrei sa profiti de fiecare clipa de timp liber pe care o ai, petrecand timp cu puiul tau si aratandu-i toate lucrurile frumoase din jur, este nevoie sa iti temperezi putin entuziasmul. Pentru micutul tau, chiar si o plimbare prin parc poate sa fie o aventura in necunoscut.

Astfel, pentru a evita surescitarea copilului tau, tine cont de sfaturile Georgianei, de la Parinti de Pici.

Ce faci pentru a domoli surescitarea copilului

Daca observi ca cel mic devine agitat, incepe sa planga, sa tipe, poate chiar sa loveasca sau sa arunce cu lucruri, s-ar putea sa fie vorba de o stimulare in exces.

In primul rand, tine cont, pe cat posibil, de programul de masa, joaca si somn al copilului, si adapteaza programul concediului in functie de asta. Vei evita astfel foarte multe crize.

De asemenea, pune in bagaj suficiente jucarii si carticele care sa-l tina pe copil antenat in timpul drumului. Iar, cand sunteti intr-un loc strain, paturica sau jucaria lui preferata ii poate da sentimentul de acasa, ajutandu-l sa se linisteasca mai usor.

Nu in ultimul rand, poti preveni foarte simplu surescitarea copilului, observandu-i reactiile. Daca vezi si simti ca „i-a ajuns”, retrage-te cu el intr-un loc linistit, in care sa se poata deconecta de la avalansa de noutati.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s