Ce faci cand Sarbatorile nu sunt ca in povesti

Ce faci cand Sarbatorile nu sunt ca in povesti

Multi dintre noi ne-am dori sa petrecem Sarbatori perfecte, cu mese imbelsugate si cu prieteni si familie in jur. Dar nu toti au parte de aceasta imagine idilica. Asa se face ca perioada Sarbatorilor este una in care unii oameni ajung in depresie. Cum facem sa ne simtim bine in aceste momente, chiar daca nu avem tot ce ne-am dori? Iata sfaturile noastre, la Traieste Sanatos cu Simona.

„Cred ca este foarte important sa luam partea buna a lucrurilor de fiecare data si, atunci cand cerem Mosului ceva, sa ne gandim la mai multe aspecte, nu doar la partea materiala”, ne indeamna psihologul Daniela Gheorghe.

Tot ea ne sugereaza sa invatam sa ne bucuram de lucrurile marunte. De exemplu, cand te suna cineva drag, cu care n-ai mai vorbit de multa vreme, ia apelul ca pe un cadou, apreciaza ca cinea s-a gandit la tine. „Sa ne indreptam mai mult spre spiritualitatea Sarbatorilor, spre partea emotionala pe care sarbatorile ni le aduc si nu spre partea materiala”, mai spune Daniela Gheorghe.

Iar daca stii ca nu vei avea oameni in jur de Sarbatori, fa-ti un plan pentru a te inconjura de suflete frumoase. „Putem sa nu fim singuri mergand la biserica, cautand prieteni, putem merge la un centru de copii, la un azil de batrani, sa ii ajutam. Putem face o multime de lucruri, astfel incat sa nu fim singuri de Sarbatori.”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s