Crizele de nervi in perioada Sarbatorilor

Crizele de nervi in perioada Sarbatorilor

Chiar daca Craciunul este unul dintre cele mai frumoase momente din an, perioada Sarbatorilor de iarna poate fi destul de stresanta pentru cei mici. Ca urmare, asteapta-te sa apara si crizele de nervi, temutele tantrumuri. La Parinti de Pici, iti spunem de ce apar si ce poti face pentru a le evita, pe cat posibil.

Crizele de nervi ale copiilor mici nu ar trebui sa ne mire, in perioada Sarbatorilor de iarna: alergam dupa cadouri, curatam si impodobim casa, facem cumparaturi si pregatim o multime de feluri de mancare. In acelasi timp, cei mici vad o multime de lucruri noi: Mosi Craciuni si spiridusi peste tot, beculete in tot orasul si in toata casa, rude si alti musafiri care le solicita atentia, plus foarte multe cadouri primite deodata.

Toti acesti stimuli ii agita pe juniori si, ca urmare, se ajunge la tantrumuri.

Poti, totusi, sa eviti tantrumurile in perioada Sarbatorilor. Vorbeste-i, de exemplu, micutului tau despre Mos Craciun inainte sa-l intalneasca si sa-l ia in brate, ca sa nu se sperie.

Incearca, de asemenea, sa-i respecti copilului acelasi program de masa, joaca si somn din timpul anului, chiar daca ai multe drumuri si vizite de facut rudelor si prietenilor.

Afla sfaturile Georgianei, mama de pici, acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s