Stocurile de vaccin antigripal ar putea fi suplimentate la solicitarea medicilor de familie

Stocurile de vaccin antigripal ar putea fi suplimentate la cererea medicilor de familie si a Directiilor de Sanatate Publica, anunta Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

“In data de 6 ianuarie erau aproximativ 1.200.000 de persoane vaccinate, prin urmare in jur de 100.000 de doze ar fi trebuit sa existe in stocurile Directiilor de Sanatate Publica sau medicilor de familie. Am discutat cu cei de la Asistenta medicala din cadrul Ministerului Sanatatii si am solicitat cererile concrete pe care medicii de familie le-au mai facut sau le vor mai face in continuare DSP-urilor, pentru ca la inceputul sezonului eu am mai declarat foarte clar ca am suplimentat numarul de doze de vaccin antigripal cu 300.000 si, daca ar mai exista estimari care sa ma faca sa suplimentez aceste doze, eu astept cererile”, a declarat ministrul, pentru Digi 24.

Intrebata daca va mai solicita un stoc de vaccin antigripal, Rodica Tanasescu – Presedintele Societatii Nationale de Medicina Familie, a spus ca este important sa obtina vaccinul atunci cand acesta este cel necesar pentru pacienti.

„Adica in perioada octombrie-decembrie. Este adevarat ca şi acum e util, cu conditia ca in perioada in care deja exista cazuri de gripa, pacientul respectiv sa se protejeze in primele doua saptamani de la vaccinare pentru ca anticorpii nu sunt inca formati. Vaccinul e cel mai eficient in perioada de toamna şi decembrie. Nu am niciun interes ca sa-l primesc la primavara, atunci nu am ce face cu el”, a explicat Rodica Tanasescu.

Potrivit Institutului National de Sanatate Publica, de la inceputul sezonului au fost confirmate 36 de cazuri de gripa, dintre care 6 cu virus AH1, 4 cu virus AH3, 25 de cazuri cu virus A nesubtipat si un caz de gripa cu virus B.

Foto: Designed by Pressfoto


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s