Platforma YouTube interzice videoclipurile periculoase sau daunatoare

Platforma YouTube interzice videoclipurile care surprind provocari periculoase si farse ce pot duce la raniri, dupa ce mai multe filmulete de acest tip care au circulat in ultimii ani in mediul online au avut consecinte grave, chiar fatale.

Potrivit BBC, cei de la YouTube au spus ca lucreaza cu psihologi specializati in problemele copiilor pentru a evita continuturile care pot da nastere unor situatii de presiune emotionala, care pot traumatiza micutii pe viata.

Totusi, compania nu pare sa reuseasca sa impuna regulile, sugereaza un raport realizat de Buzzfeed, potrivit caruia imagini ce infatiseaza sau sugereaza comportamente violente si brutalitate inca mai apar pe site, în ciuda promisiunilor facute de YouTube in ultimul an.

„Regulile comunitatii noastre interzic orice continut care încurajeaza activitatile periculoase, care ar putea sa aiba drept consecinta raniri grave, si clarifica ce ar reprezenta o provocare sau o farsa vatamatoare. De acum încolo, nu vom mai accepta videoclipuri care contin «farse ce transmit sentimentul de pericol sau raniri grave»”, noteaza cei de la YouTube.

In anul 2018, potrivit American Association of Poison Control Centers, cazurile de imbolnavire cauzata de inghitirea unor capuse cu detergent de rufe a crescut alarmant, in urma unei provocari ce a luat nastere pe YouTube.

Mai mult decat atat, luna trecuta a luat nastere o noua provocare inspirata de lungmetrajul „Birdbox”, care i-a facut pe multi utilizatori sa participe la diverse activitati cotidiene legat la ochi. Potrivit statisticilor, cel putin o persoana a fost spitalizata dupa ce a fost implicata intr-un accident rutier, dupa ce s-a alaturat acestei provocari.

Foto: Designed by Pressfoto


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s