Stampile pentru copii

Este atat de distractiv sa apesi pe stampila si, deodata, sa apara un desen! Invata-ti copilul sa isi faca propriile stampile si sa le personalizeze cum vrea el, folosind urmatoarele idei.

Am mai spus asta si repet si aici: in desen si pictura, poti folosi orice! Nu ma crezi? Inseamna ca nu ai incercat exercitiul de desen cu bulbuci sau ca nu ai invatat cum sa desenezi artificii cu sarma plusata.

De data asta, iti propun sa afli cum sa faci stampile care sa reprezinte ce forma vrei. Asadar, pentru urmatoarea activitate in familie, pregateste-te de stampilat.

Pentru toate ideile, vei avea nevoie de foi de hartie si de vopsele turnate pe culori in farfurii de plastic, pentru a putea stampila usor.

Stampila dintr-un cartof

Ai nevoie de:

  • un cartof;
  • un cutit si un tocator (cutitul va fi folosit doar de adult);
  • forme de prajituri (optional).

Cum se face:

Spala bine cartoful si taie-l la jumatate. De aici, ai doua optiuni. Varianta simpla este sa sculptezi o jumatate de cartof in forma dorita. A doua varianta este ceva mai complicata, dar mai potrivita pentru cei care nu sunt atat de indemanatici: alege o forma de prajituri si apasa cu ea pe jumatatea de cartof, apoi taie in jurul conturului; este nevoie ca forma sa intre in cartof cam 1,5 cm. Sterge cartoful de excesul de lichid si te poti apuca de stampilat!

04

Stampila din spuma colorata

Ai nevoie de:

  • coli de spuma colorata (se gasesc in magazinele de bricolaj);
  • foarfece si lipici;
  • o rola mare de banda adeziva, un sucitor, dopuri de plastic sau dopuri de pluta.

Cum se face:

Taie formele dorite din spuma colorata. Lipeste-le pe rola de banda adeziva, pe sucitor sau pe dopul de plastic. Cu primele doua variante poti face o roata de stampile. In cazul ultimelor variante, sigur gasesti multe dopuri, pentru diverse forme. Dopurile de pluta au avantajul ca pot fi tinute usor.

001

Gaseste modele in natura

Pe langa cartofii de care vorbeam mai sus, poti gasi o multime de forme in natura: frunze, flori, un mar taiat pe jumatate. Pana la urma, stampila reprezinta un simbol si orice poate fi folosit in pictura:

03

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s