Cauzele oboselii excesive in sport

Cauzele oboselii excesive in sport

Un subiect foarte important pentru prichindeii care fac sport este oboseala excesiva. O serie de factori pot influenta starea fizica si psihica a micului sportiv, incepand cu somnul, dar nu numai. La Traieste Sanatos cu Simona, discutam despre cauzele oboselii excesive si ce poate fi facut.

Mie personal, dupa 16 ani de experienta in medicina sportiva, mi-e foarte teama de oboseala psihica”, avertizeaza dr. Alin Popescu, medic primar medicina sportiva. Tot el adauga ca inca nu avem suficient de multi psihologi in sport si astfel nu suntem suficient de pregatiti sa luptam cu oboseala psihica.

Indiferent daca vorbim de epuizare fizica sau psihica, oboseala excesiva trebuie gestionata atent si in mod individual, analizand cauzele de la un sportiv la altul.

Una dintre cele mai frecvente dintre cauzele oboselii excesive in sport este lipsa somnului. „Somnul este treimea care imi influenteaza extraordinar de mult, poate cel mai mult, efortul de a doua zi”, spune dr. Alin Popescu. Alte cauze pot fi deshidratarea sau o alimentatie nepotrivita cu efortul fizic.

Daca micutul tau se confrunta cu o astfel de epuizare, este recomandat sa vezi cum doarme, daca doarme suficient, daca se culca la o ora potrivita, analizeaza de cand a aparut starea de oboseala si cand se manifesta. De asemenea, este foarte important sa il duci la un doctor, pentru analize si chiar teste de sange. „Consider ca o stare de oboseala persistenta impune un consult medical”, mai spune dr. Alin Popescu.

Mai multe despre cauzele oboselii excesive poti afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s