Spiridușa adevărului și plăcerea de a citi!

Printre cele mai frumoase activități de făcut cu cei mici se află cititul. Acel moment când familia se adună și se bucură de momente magice împreună, iar imaginația copiilor se dezvoltă și trece de hotarele lumii de zi cu zi.

Pentru momente pline de aventură și magie, vă recomandăm două cărți pentru cei mai mici cititori, povești pline de umor, prietenie și familie, care vor rămâne alături de voi și cei mici mult timp de acum înainte: Spiridușa Adevărului și Spiridușa Adevărului merge la școală, scrise de Matt Haig și ilustrate de Chris Mould, care au apărut la editura Nemira.

Spiridușa Adevărului e un personaj din universul cărții bestseller Un băiat numit Crăciun. Spiridușa Adevărului primește blestemul de a spune mereu adevărul. Blestem, la început, pentru că o aduce și în multe situații neplăcute. Dar adevărata eliberare de această năpastă vine tot cu ajutorul prieteniei, atunci când Spiridușa o cunoaște și o ajută pe Aada, o fetiță din Helsinki, alături de care începe restul aventurii ei. Spiridușa mai vorbește despre adevăr, răbdare și acceptare și despre cum prietenia poate înflori și în preajma adevărului.

În a doua carte, Spiridușa Adevărului merge la școală, Spiridușa Adevărului și prietena ei, Aada, merg la școală și învață cât e de important să fii prietenos și să rămâi tu însuți.

Cărțile lui Matt Haig au întotdeauna un subtext duios, care vorbește despre acceptare, dragostea de sine și despre cum tristețea se poate transforma oricând în ceva luminos.

Și, pentru că lectura poate deschide calea către alte activități simpatice și educative pentru copii, iată câteva idei de activități pe care le puteți face pe baza cărții Spiridușa Adevărului merge la școală:
• Puteți discuta cu copiii despre adevăr, minciună și curaj;
• Puteți dramatiza cartea, care se pretează foarte bine la jocul pe roluri;
• Puteți studia efectele de umor ale scriiturii în versuri;
• Puteți vorbi despre importanța prieteniilor în școală.

Cele două povești, dar și multe alte aventuri pentru cei mici, se găsesc pe nemira.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s