Spioni in misiune prin labirintul cu lasere

Spionii sunt destul de indragiti de catre copii, fie ca sunt personaje de filme sau desene animate. Chiar daca aventurile prin care trec spionii difera de la o poveste la alta, proba labirintului cu lasere e prezenta in mai toate scenariile.

Daca s-a intrebat vreodata copilul tau cat de dificil de parcurs e un astfel de labirint, il poti lasa sa descopere singur, amenajand un labirint cu lasere la voi acasa (in casa sau in curte). Nu iti trebuie sisteme complexe de lasere, ci doar cativa metri de lana si multa pofta de joaca!

Materiale necesare:

  • Un ghem de lana rosie
  • Un ghem de lana verde
  • Banda adeziva
  • Optional: comoara (o cutie sau un cos cu diferite obiecte “pretioase”)

Amenajarea labirintului:

Nu ai nevoie de un plan foarte detaliat pentru amenajarea labirintului. E suficient sa stabilesti zona din casa in care vrei sa-l amenajezi, apoi sa studiezi posibilitatile de prindere a firelor de lana: le poti rasuci in jurul clantelor de la usi sau in jurul mobilierului sau le poti lipi de pereti cu banda adeziva. Important e sa intinzi firele de lana in asa fel incat sa alternezi cele doua culori si sa formezi cu ele un labirint nici foarte usor de traversat, dar nici imposibil de parcurs, pentru a nu-i descuraja pe micii spioni.

Odata amenajat spatiul de joc, puteti incepe distractia: discuta impreuna cu copilul despre spionii lui preferati si despre ce presupune sa fii spion, invita-l sa-si aleaga un nume de spion si poate chiar sa se imbrace adecvat pentru misiunea care il asteapta; alegeti diferite lucruri care sa faca parte din “comoara” din capatul labirintului, si invita-l apoi sa ia startul traversarii labirintului, incercand sa ajunga la comoara in siguranta.

Jocul de-a spionii e si mai interesant daca participa la el mai multi copii (si chiar adulti). Indiferent de numarul sau varsta spionilor participanti, regula jocului e aceeasi: nu ai voie sa atingi firul rosu, dar poti atinge firul verde.

Mult succes in misiune!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s