Cum faci o papusa-felicitare de Ziua Mamei

Desi nu avem nevoie de o zi speciala pentru a le declara mamicilor iubirea si admiratia, in prima duminica a lunii mai se sarbatoreste Ziua Mamei.

Din cate stim, mamicile nu au nevoie de daruri scumpe din partea copiilor pentru a fi fericite; se bucura enorm la orice cadou realizat cu rabdare de manutele celor mici. Iata, mai jos, o idee de felicitare adorabila pe care o poti oferi de Ziua Mamei. E gata in cateva minute si ai nevoie de foarte putine materiale:

 • Hartie cartonata de diferite culori si o bucata mica de hartie alba
 • foarfeca
 • lipici
 • carioci

Cel mai mult timp iti va lua sa decupezi bucatile de hartie necesare pentru a realiza felicitarea. Aseaza colile de hartie pe masa, ia foarfeca si decupeaza:

 • un dreptunghi rosu de aproximativ 10×30 centimetri.
 • Doua cercuri cu diametrul de circa 7-10 centimetri dintr-o coala de culoarea cartonului (sau orice culoare vrei sa aiba papusa-felicitare).
 • Doua triunghiuri isoscele cu laturile (congruente) de aproximativ 7-10 cm, din aceeasi coala de hartie din care ai decupat cercurile de mai sus.
 • Un triunghi isoscel roz cu lungimea laturilor congruente de 15-20 centimetri.
 • Doua fundite roz, decupate dintr-o bucata dreptunghiulara de circa 2×5 cm.
 • Trei cercuri portocalii, din care unul cu diametrul de 7-10 centimetri, iar celelalte doua cu diametrul de 1-2 centimetri.
 • Doua cerculete din hartie alba (0,5 cm diametru) – vor deveni ochii fetitei-felicitare, dupa ce le vei desena pupilele cu o carioca neagra.

Odata incheiata etapa de decupat, urmeaza etapa de lipit. Tine insa foarfeca apoape, pentru ca vei mai avea nevoie de ea.

Urmareste cu atentie filmuletul sau pasii descrisi mai jos:

Ia bucata dreptunghiulara rosie si impatureste-o in jumatate, pe latime, apoi desfa-o si impatureste cele doua margini catre interior. Impatureste hartia cu toate cutele formate, apoi deseneaza o jumatate de inima si decupeaza cu grija. Vei obtine o inimioara minunata, cu doua “portite” care ascund interiorul inimii, unde ii poti scrie mamei o urare frumoasa.

Lipeste cele doua tringhiuri isoscele mici de o parte si de alta a unuia dintre cele doua cercuri mari (cele de 7-10 cm diametru), apoi lipeste de cerc varful tringhiului mare roz.

Lipeste cercul portocaliu peste acest cerc si decupeaza o semiluna din celalalt cerc ramas, apoi lipeste-l peste cercul portocaliu, asigurandu-te ca marginile cercurilor se suprapun perfect.

Papusa-felicitare incepe sa prinda contur, nu-i asa?

Lipeste inima pe triunghiul roz si apoi cele doua cerculete portocalii de o parte si de alta a “portilor” inimii.

Completeaza opera lipind ochii papusii si desenandu-i gura si nas. Prinde-i si cele doua fundite roz in par si vei obtine o papusa-felicitare care va topi inima oricarei mami.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s