Spinner iti arata cum se formeaza o eclipsa de soare

Stii cum se formeaza o eclipsa de soareSpinner si Energy KID s-au distrat de minune descoperind cum se formeaza acest fenomen interesant, in cadrul unui experiment simplu, usor de facut acasa.

Folosind o sursa de lumina si doua mingi, cei doi supereroi au observat ca eclipsele de Soare se produc atunci cand Luna trece intre Pamant si Soare, obturand total sau partial discul solar.

Experimentul este simplu si devine si mai distractiv atunci cand mama, tata si copilul joaca rolul Soarelui, al Pamantului si al Lunii.

Ce am mai aflat despre eclipsele de Soare urmarind experimentul facut de Spinner si Energy Kid:

  • fiecare eclipsa de Soare are propria sa pozitie si se poate vedea doar dintr-o zona anume de pe glob.
  • eclipsele pot fi totale sau partiale.
  • o eclipsa totala de Soare se produce atunci cand Luna acopera de tot discul solar, iar o eclipsa partiala se produce atunci cand se mai vede putin din Soare.
  • eclipsele totale de Soare sunt evenimente rare, deoarece umbra Lunii trece prin acelasi loc pe Terra foarte rar (o data in 370 de ani).
  • chiar daca pare usor de observat cu ochiul liber o eclipsa de Soare (totala sau partiala) este nevoie sa ne protejam ochii, folosind un filtru solar special; fara acest filtru, observarea eclipsei duce la accidente grave ale ochiului.

Urmareste-i pe Spinner si Energy KID experiment and modul in care se formeaza eclipsele de soare: 

Spinner si Energy KID fac impreuna cele mai tari experimente cu energie si electricitate si iti propun sa-ti transformi casa intr-un mare laborator interactiv, de joaca si tehnologie!

Urmareste AICI experimentele realizate de Spinner si Energy KID!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s