Speak / spi:k / Improvizatie la Scoala de Panificatie

Asociatia Littleimpro a inceput sa sustina atelierele din cadrul programului Speak /spi:k / Improvizatie la Scoala de Panificatie, un proiect de educatie culturala co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Proiectul se adreseaza unui numar de 30 de tineri cu varste cuprinse intre 18 si 23 de ani, provenind din medii defavorizate din municipiul Ploiesti (Scoala de Panificatie din cadrul Scolii de Meserii Concordia, partenerul din cadrul proiectului) expusi abandonului scolar, discriminarii sociale, cu nivel redus de educatie sau cu analfabetism functional, lipsiti de sprijinul familiilor naturale, fara posibilitati materiale, fara perspective de continuare a educatiei in sistem formal si care au nevoie de sprijin pentru dezvoltarea abilitatilor de viata independenta.

Folosind tehnici de teatru de improvizatie si tehnici muzicale, Littleimpro propune realizarea a trei spectacole de teatru (evenimente finale de prezentare a fiecarui atelier) pornind de la temele reprezentative pentru ei, dandu-le astfel o voce proprie fiecaruia in parte si comunitatii careia ii apartin.

Pe durata a 20 ateliere, Speak /spiːk/ propune oferirea unui nou cadru de dezvoltare personala tinerilor din grupul tinta, prin integrarea artei intr-un context educational care sa stimuleze creativitatea si inventivitatea acestora prin implicarea lor in cadrul atelierelor de teatru.

Proiectul este derulat de Asociatia Littleimpro in parteneriat cu Organizatia Umanitara Concordia, avand Itsy Bitsy ca partener media.

Littleimpro este prima trupa de teatru de improvizatie pentru copii din Romania si aduce pe scena spectacole construite in totalitate pe sugestiile copiilor din public.

Proiectul Speak /spi:k / Improvizatie la Scoala de Panificatie nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s