Somnul copilului de 2 ani

Somnul copilului de 2 ani

Pe masura ce creste, puiul tau va incepe sa doarma tot mai putin, mai ales in timpul zilei. La Parinti de Pici, iti vorbim despre cum decurge somnul copilului de 2 ani si cum il ajuti sa treaca treptat la un singur somn in timpul zilei.

In primele luni, in timpul zilei, puiul tau doarme in vreo doua sau trei reprize de cate o ora sau o ora si jumatate. Este momentul cand cel mic adoarme fara prea multe insistente, de obicei dupa ce papa.

Dupa varsta de 1 ani insa, lucrurile incep sa se schimbe. Somnul copilului in timpul noptii devine mai lung si mai odihnitor, in timp ce se scurteaza reprizele de somn din timpul zilei. Fiind mai odihnit, micutul tau va reusi sa reziste mai bine si mai mult la activitatile de peste zi. Cu alte cuvinte, prichindelul este pregatit sa faca trecerea la un singur somn in timpul zilei, cel de pranz.

Astfel, vei observa ca micutul tau va deveni mai necooperant atunci cand vei dori sa il culci a doua oara in timpul zilei sau piciul va incepe sa doarma prea putin la fiecare repriza de somn.

Cum stabilizezi somnul copilului de 2 ani? Afla acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s