Greselile care duc la dinti cariati

Greselile care duc la dinti cariati

Ne obisnuim cu gandul ca, daca ne spalam pe dinti in mod regulat, suntem feriti de probleme precum cariile. Insa lucrurile stau putin altfel. La Traieste Sanatos cu Simona, trecem in revista cele mai frecvente greseli care duc la dinti cariati.

In primul rand, este nevoie sa insistam pe ce anume constituie un periaj corect. Este nevoie sa ne spalam de doua ori pe dinti, 3 minute dimineata si 2 minute seara. Totodata, este important sa nu uitam de ata dentara si apa de gura. O igiena orala incorecta poate duce la afectarea smaltului si a dentinei si astfel la dinti cariati.

O alta greseala pe care copiii o fac este ca mananca dulciuri prea des si nu se spala pe dinti dupa. In special bomboanele si caramelele, dulciurile care raman pe dinti, strica dintii.

Nu in ultimul rand, conteaza si bagajul genetic al fiecaruia dintre noi. Unii sunt mai predispusi la carii decat altii, oricat de mult s-ar feri de produse care pot fi daunatoare dintilor. De aceea, este important ca fiecare dintre noi sa nu astepte prea mult pana sa mearga la dentist.

„Niciodata nu asteptam sa doara. Ba mai mult, va recomand vizita la medicul stomatolog o data la 6 luni, preventiv”, avertizeaza dr. Bilal Takouzli, medic stomatolog.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s