Somnul copiilor influentat de frici si anxietati

Somnul copiilor influentat de frici si anxietati

Atat somnul copiilor, cat si cel al adultilor, poate fi influentat de o multime de lucruri pe care le facem, la care ne gandim sau pe care le vedem peste zi. Despre cum sa le oferim un somn mai bun prichindeilor nostri vorbim acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Starea de spirit pe care o ai peste zi isi poate lasa amprenta asupra ta chiar si peste noapte. Acest lucru este valabil cu atat mai mult in ceea ce-i priveste pe cei mici, ei fiind mult mai impresionabili. Astfel, cu cat picii nostri se concentreaza mai mult pe gandurile care nu le dau pace (si da, au si ei grijile lor), cu atat mai mult somnul copiilor va fi unul agitat, plin de cosmaruri. Intr-o forma sau alta, ei isi aduc problemele din constient in inconstient.

Inclusiv culoarea viselor poate fi influentata de ganduri, dupa cum ne spune si Mona Ciurezu, psiholog, specialist in somnul copiilor si al adultilor. Daca un vis frumos va fi plin de culoare, cosmarurile vor fi mult mai intunecate si cu mult mai putine culori.

Totodata, avem sanse mai mari sa ne trezim in timpul noptii si sa avem un somn agitat, daca avem cosmaruri.

Afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona, ce poti face pentru a-i asigura puiului tau un somn fara intreruperi, linistit si, pe cat posibil, cu multe vise frumoase.

Rutina ajuta somnul copiilor

In primul rand, pentru a le oferi picilor nostri un somn linistit, este important sa le asiguram o atmosfera frumoasa – le citim povesti frumoase, ascultam muzica relaxanta, ne uitam la un film de familie (cu cel putin 90 de minute inainte de ora de culcare).

Apoi, facem intuneric in camera celor mici – fara calculator sau laptop, fara televizor, fara ecrane de orice fel. Lumina albastra influenteaza somnul copiilor intr-un mod negativ.

Nu in ultimul rand, este bine sa ii invatam pe cei mici cu o rutina inainte de culcare. Copiii se simt in siguranta cand au o rutina. Stiind la ce sa se astepte, cei mici nu numai ca nu se mai cearta cu tine pe ora de culcare, dar si raman ancorati in prezent. Este foarte important ca prichindeii sa se concentreze pe momentul prezent, inainte sa adoarma, in loc sa se gandeasca la ce greseli au facut in viitor sau la grijile din viitor.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s