Solutii pentru copilul care nu sta sa il imbraci

Solutii pentru copilul care nu sta sa il imbraci

Suntem siguri ca toti parintii au trecut macar o data prin acest episod: sa incerce sa-si prinda copiii pentru a-i imbraca. Ce faci cand te lovesti de refuzul piciului tau de a-si pune hainutele pe el? La Parinti de Pici, iti oferim o serie de solutii pentru momentele in care copilul nu sta sa il imbraci.

Sunt moment in care ti se pare amuzant ca prichindelul tau nu sta locului, pentru ca stii ca are chef de joaca si vrea sa te provoace. Iti face placere sa intri in jocul sau si timpul chiar iti permite sa te distrezi cu cel mic.

Pe de alta parte, sunt si momente, cele mai frecvente de altfel, in care nu ai nici timp, nici rabdare de fugarit copilul prin casa, doar ca sa il convingi sa isi puna si ultima soseta. Stim cu totii acele momente: cand intarzii la serviciu, cand ai programare la medic, cand ai o rezervare la restaurant sau bilete la film. Iar lista poate continua, dar copilul tot nu sta sa il imbraci.

In mod ironic, fetita noastra are chef sa ne jucam de-a fugareste-ma sa ma imbraci de fiecare data cand avem astfel de programari”, ofteaza mamica Georgiana.

Pentru a evita astfel de momente enervante, iata ce poti face cand copilul nu sta sa il imbraci:

  • pregateste-te din timp, luand in considerare si momentele „distractive”, in care piciul se ascunde prin casa;
  • distrage-i atentia, explicandu-i ce urmeaza sa faceti odata ce plecati de acasa;
  • daca asta isi doreste, lasa-ti puiul sa isi aleaga singur hainele sau ofera-i cateva optiuni din care sa aleaga.

Mai multe ne spune Georgiana, acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s