Muzeul alfabetului

Invita-ti puiul sa viziteze si sa contribuie la muzeul alfabetului… chiar la voi acasa! Puteti construi in familie acest spatiu util pentru dezvoltarea copilului tau.

Daca micutul tau abia invata literele, sa scrie si sa citeasca, ii poti propune un proiect amuzant, care sa il ajute pe acest nou drum al sau.

Asadar, construieste cate o cutie pentru fiecare litera a alfabetului. Fie le poti aseza in forma de dulapior cu mai multe compartimente, fie le inlantuiesti, tu decizi. Important este sa nu fie prea mari cutiile – le poti alcatui tu, din carton sau din hartie Origami, sau poti cumpara mai multe de aceeasi dimensiune.

Decoreaza fiecare casuta cu o litera si o culoare. In acest moment, roaga-ti copilul sa te ajute sa alcatuiesti muzeul alfabetului, printr-o serie de jocuri:

  • Vanatoarea ABC

Copilul tau va cauta prin casa obiecte pe care sa le puna in muzeu. Puteti alcatui un muzeu tematic (cu figurine de animale, de exemplu) sau unul general, cu obiecte din orice categorie. Important este ca fiecare „exponat” sa fie pus in sectiunea potrivita. In alte cuvinte, copilul va trebui sa puna fiecare obiect in cutia literei corespunzatoare – un mar intra la „M”, o pana intra la „P”, o scoica la „S” si tot asa.

  • Completarea muzeului

Daca muzeul nu are un paznic, unele exponate risca sa mai dispara. Inlatura obiectele din cateva cutii si roaga-ti copilul sa iti aduca exponate pentru sectiunea D sau A sau M.

  • Anagrame in muzeu

Poti folosi muzeul alfabetului si pentru a-ti invata copilul sa citeasca si sa scrie cuvinte simple. De exemplu, roaga-l pe cel mic sa gaseasca cate un exponat pentru sectiunile N, O si R. Apoi, inainte sa le puna la locurile lor, roaga-l sa spuna ce cuvant formeaza initialele acelor obiecte.

Cum il va ajuta pe copilul tau? Prin joaca de-a muzeul alfabetului, cel mic va invata sa recunoasca literele, fiindu-i astfel mai usor sa invete sa citeasca.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s