Se deschide Romanian Gifted School, prima scoala pentru copiii cu abilitati inalte din Romania

In Romania exista peste 200.000 de copii cu abilitati inalte, insa doar 3% dintre ei reusesc sa isi atinga potentialul si sa devina adulti de succes.

Pentru a veni in sprijinul acestor copii, Asociatia pentru Educatie si stiinta Kleine Schule a fondat Romanian Gifted School, prima scoala pentru copiii cu abilitati inalte din Romania, aliniata standardelor internationale.

Scoala se va deschide oficial in septembrie 2020 si se adreseaza segmentului de varsta 2-19 ani, incluzand gradinita, scoala si liceu.

Testarea psihometrica este primul pas in procesul de selectie si admitere, prin care se urmaresc identificarea coeficientilor de inteligenta cognitiva, emotionala si sociala (si comportamentul).

“Am pornit la drum cu misiunea de a-i ajuta pe copiii cu abilitati inalte sa-si gaseasca independenta, sa-si dezvolte latura creativa si sa-si atinga potentialul ca adulti, dezvoltand programe alternative special create pentru ei. Concomitent, ne-am dorit sa cream un spatiu comun de sustinere si intelegere si pentru parinti si profesori, sa aliniem nevoile, astfel incat sa asiguram un proces sustenabil si sanatos de dezvoltare armonioasa. Dincolo de educatia scolara, scopul nostru a fost si va ramane intotdeauna sa educam caracterul individual si sa invatam prin practica in fiecare zi, pentru a modela societatea in care dorim sa traim.” povesteste Simona Mitrea, co-fondator.

Romanian Gifted School este membru deplin in cele mai inalte foruri internationale din domeniu: WCGTC- World Council for Gifted and Talented Children, Asia-Pacific Federation of the WCGTC, ECHA – European Council for High Ability, avand la baza si premiul de recunoastere Top 100 Leaders in Education, din partea GFEL Dubai.

Detalii legate de calendarul inscrierilor, curriculum, procesul de acreditare si oferta educationala se gasesc pe giftedschool.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s