Solutii de pachetel sanatos pentru scoala

Solutii de pachetel sanatos pentru scoala

Pentru ca anul scolar inseamna pentru copil si multe ore petrecute departe de casa, este important sa le pregatim din timp un pachetel sanatos pentru scoala. La Traieste Sanatos cu Simona, te invitam sa descoperi cateva solutii tare gustoase.

Un pachetel sanatos pentru scoala (sau pentru serviciu, in cazul parintilor) ar trebui sa includa cat mai multe substante nutritive, intr-o gustare destul de mica. Asadar, gandeste-te sa ii pui copilului tau alimente care sa contina proteine, minerale, vitamine si glucide.

Este foarte important pachetelul, pentru ca cei mici petrec multe ore departe de casa si este foarte usor sa te hranesti cu mancare nesanatoasa”, avertizeaza dr. Ruxandra Plesa, medic nutritionist. Pentru a ne face treaba mai usoara, ea ne aduce niste exemple concrete, de gustari sanatoase pentru scoala, precum:

  • pentru o gustare de dimineata: sandwich-uri cu legume sau frunze verzi, o sursa de proteine (friptura la cuptor, peste, ou fiert sau proteine vegetale) si doua felii subtiri, de paine integrala, la care adaugam un fruct ca desert;
  • pentru o gustare de dupa-amiaza: o caserola cu peste sau friptura la cuptor, legume calite sau salate si un cartof copt.

Mai multe despre cat de important este un pachetel sanatos pentru scoala iti spunem acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s