Semne ca nu ai jobul pe care ti-l doresti

Fie ca nu mai gasesti satisfactie la jobul tau, fie ca vrei sa iti schimbi cariera, iata semnele ce arata ca este momentul sa mergi mai departe.

Poate ca, in acest moment, nici nu iti poti inchipui ca ai vrea o alta cariera, desi nu esti satisfacut(a) cu ceea ce faci in acest moment. Poate ca iti inchipui ca nu te mai poti schimba de la o anumita varsta. (Pentru acest lucru, iti recomand articolul „Cum te vezi in viitor”.) Sau te gandesti ca nu mai poti invata ceva nou. (Este doar o preconceptie.) Motive sunt destule: „Am o familie de intretinut”, „La varsta mea, nu mai incerc asta” sau „E doar un hobby”.

Cu toate astea, daca ti-au trecut prin gand aceste idei, inseamna ca este momentul sa iti schimbi jobul. Iata cateva semne care iti vor confirma acest lucru.

  • Ai impresia ca ai ramas blocat(a)

In momentul in care esti chiar pasionat(a) de jobul tau, pare ca mergi mereu inainte; mereu faci ceva nou, te simti motivat(a) sa avansezi. Este un sentiment extrem de frumos!

Pe de alta parte, cand te simti blocat(a) la serviciu, este ca si cand nu mai vezi pe unde sa mergi, nu mai gasesti rostul; nu mai are sens viziunea pe care ai avut-o la inceput.

  • Obosesti repede

Sentimentul de epuizare apare atunci cand investesti prea mult din tine insuti/ insati in ceva de la care nu primesti nimic inapoi. Daca te simti epuizat(a) la serviciu, inseamna ca nu mai primesti satisfactie din ceea ce faci sau nu iti mai sunt implinite asteptarile.

  • Folosesti salariul ca sursa de motivatie

Bineinteles, salariul este esential. Insa, daca ai ajuns sa te gandesti doar la ziua in care primesti banii sau daca esti excesiv de ingrijorat(a) de salariu, inseamna ca jobul nu iti ofera alta satisfactie. Daca nu reusesti sa gasesti alt motiv de fericire la jobul tau, inseamna ca este momentul sa iti cauti alt loc de munca.

  • Te simti invins(a)

In alte cuvinte, simti ca singurul motiv pentru care mergi la jobul tau este pentru ca nu ai alte optiuni. Ceea ce nu este adevarat. Intotdeauna se vor ivi oportunitati noi, locuri in care sa vii cu drag la munca. Nevoia de securitate te tine in loc, insa, daca stai sa te analizezi putin, vei descoperi ca talentele tale pot fi puse in valoare mult mai bine intr-un loc in care muncesti cu placere.

  • Nu vrei sa renunti

Un alt motiv pentru care ramai la jobul tau, chiar si atunci cand nu iti ofera satisfactie, este faptul ca simti ca, daca ai pleca, ar fi ca si cand ai renunta. Dar poti privi din alta perspectiva: faptul ca te-ai gandit sa pleci inseamna ca simti ca ai renuntat la visul tau.

Este adevarat ca schimbarea serviciului inseamna mai multa munca, mai multe nopti pierdute si mai putin timp liber, dar, daca faci asta pentru ceva care te pasioneaza cu adevarat, ai numai de castigat.

Ti-ai schimbat vreodata cariera? Cum a fost aceasta experienta?

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s