5 alegeri vitale pentru fericire si succes

Descopera 5 tehnici prin care poti avea succes in ceea ce faci, fara a-ti compromite fericirea si linistea interioara.

De cand suntem mici, ni se spune ca, pentru a avea succes, este nevoie de munca si daruire. Si asa si este – pe masura ce crestem, descoperim domeniile care ne pasioneaza si in care putem excela, invatam si ne dezvoltam abilitatile.

Asadar, drumul spre succes nu tine doar de factorii externi, ci depinde de alegerile pe care le faci pentru tine insati / insuti, de cum gasesti echilibrul interior. Iata cele mai importante alegeri personale, de care sa tii cont in dezvoltarea ta.

  • Fii mereu consecvent(a) in relatiile personale si profesionale

Consecventa este un factor de baza pentru increderea in orice fel de relatii. Asa cum te astepti de la ceilalti sa respecte deadline-uri, un cod etic sau o anumita structura stabilita, este important sa te comporti si tu la fel. Pana la urma, vrei sa stii ca, la nevoie, te poti baza pe cei din jurul tau (nu sa stai sa ii verifici constant), iar ei isi doresc acelasi lucru de la tine.

  • Antreneaza-ti creativitatea

Atat la serviciu, cat si in viata, vei fi pus(a) fata in fata cu noi provocari. Solutiile pe care le gasesti depind foarte mult de abilitatea ta de a fi o persoana creativa si adaptabila.

Fa-ti timp sa te joci in familie si imbratiseaza spiritul ludic! Vei vedea ca acest lucru te va ajuta si in plan profesional, oferindu-ti noi perspective si rezolvari de succes pentru diverse situatii. Chiar si cand vine vorba de treburi care deja au devenit o rutina, incearca sa te joci cu ele, sa le abordezi in alt mod. Foloseste-te de brainstorming, experimenteaza. Ce iese?

Alt lucru pe care il poti face este sa incerci experiente noi. Simplul fapt ca iti dai voie sa faci ceva nou (chiar daca, intr-o oarecare masura, poate parea infricosator) te va ajuta sa te relaxezi in fata provocarilor.

Pentru a avea succes in orice faci, este important sa intelegi un lucru: este bine sa fii competitiv(a) cu tine insati / insuti, nu cu ceilalti. Cu cei din jurul tau ar trebui sa lucrezi in echipa, nu contra lor. In plus, o atitudine puternic competitiva nu iti va aduce echilibrul de care ai nevoie – ajungi sa neglijezi anumite aspecte din viata, lucruri mici, care te fac fericit(a).

  • Insa, uneori, poti fi si egoist(a)

Prin acest lucru, vreau sa spun ca nu ar trebui sa te neglijezi. Cu siguranta, ai avut momente in care ai fost nevoit(a) sa stai la munca peste program, pentru a termina un proiect. Chiar daca, pe termen scurt, acest comportament pare sa te indrepte spre succes, pe termen lung ajungi sa iti faci mai mult rau. Cand timpul dedicat vietii profesionale intervine cu cel dedicat vietii personale, relatiile cu cei dragi au de suferit si iti pui in pericol propria sanatate.

De aceea, este bine sa te mai pui si pe tine insuti / insati pe primul loc.

Cat de usor poti impresiona un copil! Si, la polul opus, cat de blazati ajung sa fie adultii. Cum spuneam mai sus, experimenteaza lucruri noi, pentru a putea fi mereu surprins de o noua descoperire. Sau aminteste-ti sa te bucuri de lucrurile marunte. De exemplu, in cazul meu, mirosul florilor de tei ma uimeste de fiecare data. Iar aceasta uimire imi deschide inima si mintea.

Ce alte sfaturi ai mai adauga, pentru o viata incununata cu succes?

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s