Secretele armoniei in relatia parinte-profesor

Secretele armoniei in relatia parinte-profesor

Dincolo de satisfactia adultilor, relatia parinte-profesor este foarte importanta pentru dezvoltarea copilului. La Meditatii pentru parinti, parintii afla cele mai bune metode de a cladi o relatie constructiva cu profesorul copiilor lor.

Tily Niculae a invitat-o in emisiune pe Nicoleta Larisa Albert, trainer pentru parinti, psihoterapeut si mama a 4 copii, pentru a vorbi despre cum se construieste o relatie parinte-profesor de durata si cu efecte benefice asupra celor mici. „As putea sa gasesc in invatator un partener, o resursa de incredere pentru anumite situatii care pot aparea in viata de familie”, explica ea.

Vorbind atat din propria experienta, cat si din discutiile cu alti parinti, Nicoleta a identificat trei pasi de urmat, pentru o buna intelegere cu educatorul, invatatorul sau profesorul. Descopera pasii aici.

3 secrete pentru o relatie parinte-profesor de succes

Din ce am aflat de la Nicoleta, pentru a lucra impreuna in beneficiul copiilor, este indicat ca parintii si profesorii sa tina cont de urmatorii pasi:

  • sa ia in calcul o relatie cladita de la om la om;
  • sa aiba incredere unii in ceilalti, pentru a trece cu succes peste situatiile dificile in viata de familie;
  • sa faca diferenta intre rolul de profesor, respectiv parinte, si instanta de persoana.

Stabilirea unui grup de conversatii intre parinti si profesor, cantarirea optiunii de catalog scolar online, discutarea performantelor scolare, toate cad pe un loc secund, daca nu am rezolvat problema relatiei parinte-profesor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s