Secom® ne invita la o plimbare prin Gradina cu Remedii din Gradina Botanica Bucuresti

Secom® ne invita la o plimbare prin Gradina cu Remedii din Gradina Botanica Bucuresti

In Gradina Botanica „Dimitrie Brandza” din Bucuresti, sectorul de plante medicinale si utile, cu o suprafata de 1.800 mp, a fost reamenajat, cu ajutorul Secom®. Scopul proiectului a fost de a creste gradul de informare cu privire la beneficiile pentru sanatate, ale plantelor.

Proiectul a inceput in 2016, cand au fost realizate lucrari pe 60% din suprafata sectorului, si a fost reluat in primavara anului 2017, atunci cand s-au efectuat lucrari de curatare, toaletare si intretinere a intregii suprafete. Ulterior, s-a aplicat o folie anti-buruieni, peste care s-a aplicat scoarta decorativa si piatra ornamentala. In aceasta etapa s-au aplicat tratamente de fertilizare a solului si tratamente fito-sanitare pentru labirintul verde din Buxus sempervirens.

Ce gasim in Gradina cu Remedii

In acest moment, in Gradina cu Remedii vizitatorii pot admira peste 300 de specii de plante, segmentate in functie de actiunea terapeutica, in 26 de sectoare. Astfel, bucurestenii pot vedea care sunt plantele care sustin sistemul imunitar, cardiovascular sau care au traditie in realizarea cosmeticelor naturale. Vizitatorii pot afla denumirile plantelor, originea si beneficiile pentru sanatate.

Pentru facilitarea intretinerii zonei, Secom® a donat Gradinii Botanice „Dimitrie Brandza” unelte, ingrasamant si echipamente pentru irigatie.

„O gradina se creste si ingrijeste. Suntem pentru al doilea an alaturi de Gradina Botanica Bucuresti si incercam sa ne respectam angajamentul pe care ni l-am luat anul trecut, atunci cand am lansat proiectul Gradina cu Remedii. Intr-o lume grabita, in care stresul este la cote maxime, credem ca avem si mai mare nevoie sa ne intoarcem spre natura si spre resursele pe care ni le ofera aceasta. In Gradina Botanica Bucuresti, Secom® readuce in atentia publicului larg o astfel de zona”, a declarat Lucia Costea, managing partner Secom®.

Gradina cu Remedii este amplasata in apropierea serelor si poate fi vizitata zilnic, intre orele 8:00 – 20:00 (in perioada 16 martie – 15 octombrie) si intre orele 9:00-17:00 ( in perioada 16 octombrie – 15 martie).

Istoria sectorului de plante medicinale

Sectorul de plante medicinale si utile a fost amenajat in perioada 1886-1907, odata cu amenajarea Gradinii Botanice in soseaua Cotroceni. Zona se distinge prin forma unica data de labirintul verde, design-ul inedit realizat printr-un gard viu din Buxus sempervirens si speciile de plante medicinale din flora spontana.

De-a lungul celor aproximativ 130 de ani de existenta sectorul de plante medicinale si utile nu si-a modificat structura. Poate doar tipurile si numarul de specii gazduite. Cu siguranta a avut perioade mai bune si perioade mai putin bune. Am primit cu bucurie propunerea Secom® de revitalizare a sectorului, iar dupa cei doi ani de colaborare putem spune ca nu am gresit deloc pentru ca astazi Gradina cu Remedii are o alta infatisare, ” a declarat prof. univ. dr. Paulina Atanasiu, Directorul Gradinii Botanice „Dimitrie Brandza” Bucuresti.

Despre Secom®

Secom® este compania romaneasca, lider de autoritate in solutii de medicina integrativa pentru un stil de viata sanatos. Compania este specializata in importul, distributia si comercializarea de produse naturale pentru sanatate si frumusete (suplimente alimentare si cosmetice naturale).

Secom® a facut pionerat, fiind prima companie care a introdus pe piata romaneasca ciupercile medicinale, extractele standardizate din plante si ingrediente inovatoare precum colostru, glutation, resveratrol, 5-HTP, NADH, D-riboza, GABA, sau L-ornitina.

Compania este importatorul exclusiv in Romania al brand-urilor Andalou Naturals, Solaray®, KAL®, ChildLife® Essentials, Jarrow Formulas®, Nature’s Way®, Boerike&Tafel®, China-Japan Feida Union®, Essiac® Mushroom Winsdom®, Life-Flo®, producatori de top din SUA, recunoscuti datorita formulelor inovatoare.

In prezent, portofoliul Secom® acopera toata gama de afectiuni, cuprinzand peste 250 de suplimente alimentare naturale si aprox. 100 de cosmetice naturale, o mare parte unice pe piata din Romania.

Produsele Secom® sunt disponibile in peste 8000 de farmacii si magazine cu profil naturist la nivel national, precum si in cele 12 magazine Secom® din Bucuresti, Brasov, Bacau, Cluj, Iasi, Ploiesti, Pitesti, Sibiu si Timisoara.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s