Stimulentul de insertie pentru parintii care se intorc la serviciu

Stimulentul de insertie pentru parintii care se intorc la serviciu

Parintii care aleg sa se intoarca la serviciu inainte de a li se termina concediul pentru cresterea copilului pot cere stimulentul de insertie. Mai multe despre acest beneficiu iti spunem acum, la Parinti de Pici.

Poti avea parte de acest drept, daca te intorci la serviciu cu 60 de zile inainte ca micutul tau sa implineasca 2 ani (respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap). Stimulentul de insertie este de 650 de lei pe luna si se acorda pana cand cel mic implineste 3 ani (respectiv 4 ani, in cazul copilului cu handicap).

Daca alegi sa renunti la concediul pentru cresterea copilului si sa beneficiezi de stimulentul de insertie, este bine sa stii ca acesta nu se cumuleaza cu indemnizatia de crestere.

Mai multe informatii despre acest beneficiu gasesti in acest podcast Parinti de Pici si citind informatiile de mai jos.

Oricare dintre parinti poate cere stimulentul de insertie

Acest beneficiu poate fi solicitat atat de mama, cat si de tata si poate fi cerut pentru fiecare nastere.

Stimulentul de insertie se acorda pe baza unei cereri si a urmatoarelor acte:

  • actul de identitate al solicitantului si certificatul de nastere al copilului pentru care se solicita dreptul ori livretul de familie (originalele si copiile);
  • actele doveditoare care sa ateste ca, in ultimii doi ani anteriori nasterii copilului, solicitantul a realizat timp de cel putin 12 luni venituri impozabile;
  • dovada eliberata de angajator sau organele competente privind veniturile realizate;
  • orice alte documente care sa ateste indeplinirea conditiilor de eligibilitate (faptul ca solicitantul sta in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care cere banii).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s