Scriitorul Petre Craciun ne invita in Tara Copiilor Fericiti

Scriitorul Petre Craciun ne invita in Tara Copiilor Fericiti

Luni, 3 aprilie, imediat dupa ziua lui H. Ch. Andersen (2 aprilie), la libraria Mihai Eminescu, din Bucuresti, scriitorul Petre Craciun si-a invitat prietenii de toate varstele la lansarea volumului Povesti din Tara Copiilor Fericiti, aparut la Editura Zorio.

Au vorbit despre autor – detinatorul Premiului Uniunii Scriitorilor pe anul 2017 la sectiunea Literatura pentru copii – criticul literar Alex Stefanescu, realizatoarea emisiunii Bucuria povestilor, Adriana Ene, ilustratorul volumului, artistul plastic Anca Smarandache si scriitoarea de 13 ani, Alexandra Baetii, eleva la Scoala Gimnaziala I.G. Duca, autoarea romanului „Impactul”, aparut in acest an la Editura Zorio.

Pe mine, cartile lui Petre Craciun m-au entuziasmat. Are un atat de evident talent, incat cei care se chinuiesc de o viata intreaga sa scrie literatura pentru copii si nu reusesc – sunt si unii care reusesc – nu inteleg ce act de magie a facut Petre Craciun. Traiesc cu candoare bucuria de a citi aceste povesti fermecatoare”, a afirmat criticul literar Alex Stefanescu.

Adriana Ene, organizatorul Festivalului International de Arta Povestirii „Suntem Povesti”, a prezentat pentru publicul prezent povestea „Tara baloanelor colorate”, din volumul lansat.

Copiii prezenti au primit, ca de fiecare data, un Certifcat de Ambasador in Regatul Povestilor din partea editurii, o traditie statornicita de Petre Craciun odata cu publicarea volumului „Cu Andersen in Regatul Povestilor”.

Cel de al 15-lea volum pentru copii al autorului cuprinde povestile: Tara Copiilor Fericiti , Pestisorul de Aur si Izvorul bunatatii , Stelele imi spun povesti, Zmeul nespalat pe dinti , Victoria gargaritei de lemn, Fetita si Tara fara Culori , Imparatul-Copil, Motanul fermecat si Tara Baloanelor Colorate , Petrut si matura vrajitoarei , Copilul care aduce invatatura si Spiridusul care schimba povestile.

*

Petre Craciun a fost, in 2016, invitat al Ministerului Culturii la Targul de carte pentru copii de la Bologna 2016, pentru a prezenta volumele „Fetita din Floare” si „Cu Andersen in Regatul Povestilor”. In 2017, Petre Craciun a fost nominalizat la Premiile de Excelenta Itsy Bitsy, la categoria Literatura pentru copii.

A scris volumele: „Floarea intelepciunii si iarba puterii” (povesti), ”Taina ghemului de ata” (versuri pentru copii), ”Candva ma chema Codita” (povestire pentru copii), „Cruciada pisicilor” ( versuri), ”Basme”, ”Robert cel Cuminte” (roman), ”Primul zbor” (poezii pentru copii), ”Basme pentru familia mea”, ”Fetita din Floare”, (roman pentru copii), ”Cu Mos Craciun in Tara copiilor neincrezatori”, (roman), ”Cu Andersen in Regatul Povestilor” (roman), ”Povestiri desrpre Romania, tara parintilor” (un volum pentru copiii romani din diapora si comunitatile istorice), ”Imparatul-Copil. Povesti in versuri”, ”Ghiozdanul cu poezii” (versuri) si ”The Girl in the Rose” (traducere de Adrian G Sahlean).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s