Scolile sunt invitate sa devina prietenoase cu natura!

Societatea Ornitologica Romana a deschis inscrierile pentru cea de-a sasea editie a programului„Scoli prietenoase cu natura”, creat special pentru profesori si elevi.

Programul se deruleaza pe durata intregului an scolar si isi propune sa apropie elevii de natura prin activitati practice desfasurate in spatiul verde al scolilor, precum: hranirea pasarilor in timpul iernii, imbogatirea spatiului verde cu plante care ofera resurse de hrana, posibilitati de adapostire si reproducere a vietuitoarelor.

Programul include si activitati derulate in salile de clase: concursul de desenat pasari, participarea la „Olimpiada Speciilor”, concursul online de recunoastere a speciilor de pasari si utilizarea planselor cu pasari de colorat.

In cei cinci ani de existenta a programului, Societatea Ornitologica Romana a reusit sa implice 1.190 de institutii de invatamant si peste 30.000 de elevi in activitati de sprijinire a biodiversitatii din zonele urbane si rurale.

Pentru editia din acest an a programului inscrierile se desfasoara in perioada 8 octombrie – 7 noiembrie 2021, iar scolile care doresc sa participe trebuie sa completeze formularul de insciere disponibil aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s