Scoala IT lanseaza cursuri online de robotica gratuite

In aceasta perioada in care copiii sunt nevoiti sa invete de acasa, sa se conecteze online la clase digitale si sa isi incarce temele in cloud, avem nevoie de tehnologie mai mult ca niciodata.

Pentru a le veni in ajutor, Scoala IT a lansat cursurile online intr-un sistem gratuit, ca suport pentru toti cei care stau in aceste momente acasa.

Astfel, in parteneriat cu F64 si Lenovo, pe scoalait.ro vor fi oferite cursuri de robotica si programare, experimente distractive si proiecte educationale, dar si provocari pentru acasa, proiecte pentru copii si parinti. Iar pentru a reduce timpul petrecut de cei mici in fata ecranelor, materialele video vor fi scurte, de 4-8 minute.

De asemenea, nu va fi necesara autentificarea la o anumita ora, caci sesiunile vor putea fi accesate oricand si de oricate ori se doreste, utilizatorii avand acces la intreaga galerie video.

“Incercam sa ajutam elevii in aceasta perioada si ne dorim sa putem face asta atat timp cat scolile sunt inchise, iar copiii sunt acasa, pana cand intram in normalitatea pe care o cunosteam. Nu a fost o decizie usoara, dat fiind ca volumul de munca in aceasta situatie este unul foarte mare, iar cursurile sunt oferite gratuit. insa ne dorim sa ajutam si noi cat mai mult si sa trecem mai usor peste aceasta perioada. Materialele sunt noi, filmate chiar in zilele curente, acasa. Vom incarca in fiecare zi cate un clip video pentru grupa 5-7 ani si unul pentru grupa 7-13 ani, de luni pana vineri. Sper ca initiativa sa ii ajute pe copiii care stau acasa, fie invatand lucruri noi, fie distrandu-se in familie cu ajutorul ideilor noastre. Suntem sprijiniti in aceasta activitate si de catre F64 si Lenovo, prin solutia proiectata pentru scoala: clasa mobila, care ni s-au alaturat in acest minunat proiect”, a spus Cristian Lacraru, fondatorul programului SCOALA IT.

Pe Cristian Lacraru, fondatorul Scolii IT, il poti asculta saptamanal la Itsy Bitsy FM, in rubrica Scoala IT cu Cristian Lacraru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s