Roseola infantum: simptome si tratamente

Roseola infantum: simptome si tratamente

A sasea dintre bolile copilariei este roseola infantum, cunoscuta pentru febra intensa pe care o provoaca. Despre manifestari si tratamente aflam acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Roseola infantum apare la copiii cu varste pana in 2 ani, de obicei la cei de doar cateva luni, se ia foarte usor si nu se trateaza prin vaccin. Recunosti boala destul de usor, intrucat se manifesta printr-o febra mare, de peste 39 de grade, care apare brusc si dureaza 3 zile. Stii ca s-a terminat in momentul in care febra scade si apar eruptii usoare.

[Citeste mai multe despre bolile copilariei]

Problema afectiunii este ca febra poate fi foarte periculoasa pentru copiii mici. Pana la 6 ani, micutii pot face convultii febrile. Despre cum sa ii ajutam pe cei mici sa scape de febra provocata de roseola infantul ne spune dr. Ilinca Tranulis acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Mai multe despre bolile copilariei gasesti aici:

Scopul acestui material redactional este de a informa parintii. Credem ca un parinte bine informat poate lua mai responsabil decizii privind educatia copilului sau. Informatiile transmise de intervievat reprezinta parerea personala a acestuia, nu au valoare de adevar absolut si nu reprezinta pozitia oficiala a Itsy Bitsy.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador, sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s