5 documentare Disney despre natura

Stiai ca Disney nu inseamna doar filme de animatie? Celebrul studio de film american a lansat, inca din 2008, divizia Disneynature, care realizeaza documentare extraordinar de frumoase despre natura. Deloc intamplator, majoritatea filmelor sunt lansate de Ziua Pamantului, sarbatorita pe 22 aprilie.

Vizionarea unui documentar despre natura ni se pare o idee foarte buna pentru acest sfarsit de saptamana, asa ca iti prezentam, mai jos, o parte din productiile Disneynature, pe care le poti urmari impreuna cu familia.

Earth (2009)

Primul documentar realizat de Disneynature incanta prin diversitatea habitatelor salbatice si a speciilor de animale prezentate. In acelasi timp, filmul trage un semnal de alarma asupra schimbarilor de mediu si a efectelor pe care acestea le au asupra animalelor, urmarind trei specii de animale afectate direct de schimbarile climatice: ursii polari, elefantii africani si balena cu cocoasa.

Oceans (2010)

Oceans este o calatorie (subacvatica) fascinanta prin oceanele lumii (si pe malurile lor), populate de specii marine uimitoare. De la meduze, caracatite si caluti de mare la delfini, testoase, balene, rechini si lei de mare, Oceans pare ca nu omite nimic in cele peste 100 de minute de film.

Chimpanzee (2012)

Filmul urmareste viata lui Oscar, un pui de cimpanzeu curios si jucaus, care traieste impreuna in padurile africane alaturi de familia sa. Micul cimpanzeu ramane insa orfan si este adoptat de catre un alt cimpanzeu, care il creste ca pe propriul sau pui.

Monkey Kingdom (2015)

Maimutele din documentarul “Monkey Kingdom” amintesc, parca, de maimutele din Cartea Junglei, conduse de King Louie. Filmul celor de la Disneynature e vorba insa despre Maya, o femela macac, si de puiul sau Kip, care traiesc in ruinele antice din jungla din Sri Lanka.

Born in China (2017)

Cel mai recent documentar Disneynature e programat sa fie lansat in SUA astazi, marcand editia din acest an a Zilei Pamantului. Filmul are ca subiect viata a trei familii de animale din China – o mama panda cu puiul ei, o familie de maimute aurii si o familie de leoparzi de zapada -, prezentate intr-un cadru natural aproape ireal de frumos.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s