Riscul de pietre la rinichi in sarcina

Riscul de pietre la rinichi in sarcina

Pentru ca organismul femeii gravide trece prin numeroase schimbari si devine mai sensibil, creste si riscul de a contacta diverse afectiuni. Dintre acestea, la Traieste Sanatos cu Simona, vom discuta despre pietre la rinichi in sarcina – cum pot afecta graviduta si cum este indicat sa le tratam.

Schimbarile in corpul femeii insarcinate nu sunt doar la nivel hormonal, ci si la nivel mecanic. „Aceste modificari pot determina si o aparitie mai frecventa a pietrelor la nivelul aparatului urinar”, explica dr. Dragos Georgescu, medic primar urolog. [Tot cu dr. Dragos Georgescu am mai discutat si despre infectiile urinare in sarcina.]

Cum descoperi pietre la rinichi in sarcina

Ideal ar fi sa iti faci un control inainte de a ramane insarcinata si sa elimini orice calcul. Totusi, sunt si gravidute care descopera pietre la rinichi in sarcina. Acestea se depisteaza la ecografie.

De asemenea, daca ai un calcul prea mare pentru a trece prin ureter, atunci poate aparea colica renala, cu semne precum durere lombara violenta, urinari frecvente si sange in urina (desi sangele nu este mereu vizibil cu ochiul liber).

Cum se trateaza litiaza la gravidute

Si in cazul infectiilor si in cazul litiazei, masurile sunt cu totul diferite de cele pe care le-am lua in cazul unei femei care nu este gravida”, explica dr. Dragos Georgescu. Afla sugestiile sale acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s