Regizoarea Elisabeta Bostan, aniversata la Festivalul CineCopilaria

O noua sarbatoare in cinematografia romaneasca se anunta in perioada 5-6 martie 2022 la Buhusi, acolo unde regizoarea Elisabeta Bostan va fi sarbatorita pentru intreaga activitate, chiar in orasul natal.

Festivalul CineCopilaria aduce la Casa de Cultura Buhusi un program de proiectii de film, expozitii de fotografie, lansari de carte si intalniri cinematografice. Cu aceasta ocazie, institutia de cultura va fi oficializata sub numele de Casa de Cultura „Elisabeta Bostan” Buhusi, iar regizoarea va fi numita cetatean de onoare al orasului.

Printre primele nume deja confirmate la festival se numara apropiati si personalitati marcante ale cinematografiei, cu care Elisabeta Bostan a colaborat de-a lungul anilor, unde amintim de Izabela Bostan, Manuela Harabor, George Mihaita, Ileana Popovici, Laurentiu Damian, Bianca Brad, Mircea Diaconu si Medeea Marinescu (interventie online).

Festivalul marcheaza si 50 de ani de la lansarea celui mai indragit film pentru copii, Veronica, care va avea la Buhusi o proiectie speciala, moment in care spectatorii se vor intalni cu o parte dintre cei care au dat viata personajelor.

Cei mici, alaturi de parinti si de toti cei care iubesc productiile renumitei regizoare, sunt asteptati si la proiectiile filmelor Campioana, Mama, Zambet de soare si Promisiuni.

De asemenea, in cadrul festivalului va putea fi urmarit si un interviu video in exclusivitate cu regizoarea, realizat la inceputul acestui an de Andrei Giurgia, in calitate de director al festivalului CineCopilaria.

„Ne bucuram ca (re)traim CineCopilaria chiar aici, la Buhusi, acasa la doamna Elisabeta Bostan. Am crescut cu filmele dumneaei, productii care au bucurat generatii si generatii, iar acum ii dedicam un film-festival. Pentru astfel de evenimente este important ca autoritatile sa sprijine cultura si festivalurile. La Buhusi, am gasit deschidere si, mai mult decat atat, o recunoastere a valorilor. Ne place sa ne gandim la marile noastre personalitati din film cat sunt inca langa noi, cat le putem multumi in fata si le putem rasplati munca de-o viata. Am muncit mult la acest proiect, care a fost intarziat si de pandemie, dar ma bucur ca, in sfarsit, ne-am adunat si, impreuna cu echipa ARTIS, echipa de la Primaria Buhusi si de la Casa de Cultura <<Elisabeta Bostan>>, putem da start si putem gandi deja urmatoarele editii”, precizeaza Andrei Giurgia, coordonatorul proiectului.

Programul complet al festivalului este disponibil pe site-ul www.elisabetabostan.ro si pe pagina de facebook CineCopilaria.

Intrarea la eveniment va fi libera, cu respectarea normelor sanitare in vigoare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s