Ce a facut marchizul cand a aflat, primul volum din seria Povestile lumii

Cateva sute de mii de kilometri strabatuti prin lume si cateva sute de ore petrecute in sala de lectura. Cincisprezece ani petrecuti printre oameni din toate orizonturile si inca doi asezati printre cartile lor. Destinatia: seria Povestile lumii de Brad Florescu, din care tocmai a aparut primul volum: Ce a facut marchizul cand a aflat.

Cele 18 texte care alcatuiesc cartea pot fi considerate povesti pentru copii, fiindca sunt pline de culoare, de umor, de vietuiala si de talc. Dar la fel de bine pot fi citite si de oameni mari, ghicind indaratul culorilor cateva nestemate de intelepciune perena, perfect aplicabile vremurilor noastre.

De pilda, Ce a facut marchizul cand a aflat (povestea titulara), originara din Italia, ne invata cum sa ne raportam la Breaking News, la momentele in care o veste raspandita fulgerator face pe toata lumea sa-si piarda mintile.

Cand a venit Daivau (Burma) este despre puterea fricilor noastre imaginare, iar Ziua cand barbatul s-a ingrijit de casa traseaza o frontiera clara intre abordarea feminina si cea masculina a problemelor de zi cu zi.

Cei trei fratiori (Italia) descrie o lume dirijata de incompetenti, iar din Maria cea isteata (Filipine) invatam cum poate fi dezamorsat inteligent arbitrariul tiraniei.

Autorul antologiei, Brad Florescu, este unul dintre cei mai reputati jurnalisti si fotografi de calatorii din Romania. Ilustratiile cartii sunt semnate de Matei Alexandrescu, student la Academia de Arte Frumoase din Viena.

Acest volum marcheaza debutul amandurora in lumea cartii tiparite.

Conceptul grafic al cartii a fost realizat de Carla Duschka, Atelierul de grafica.

Mai multe detalii se gasesc pe editurafrontiera.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s