Raspunsuri la cele mai frecvente intrebari ale parintilor

Cum copilul nu vine pe lume cu un manual de instructiuni, este normal sa se stranga o sumedenie de intrebari ale parintilor. Iata-le aici pe cele mai des intalnite.

In aceasta editie a emisiunii Meditatii pentru parinti, Urania Cremene, trainer de parenting, ne marturiseste cateva dintre nedumeririle parintilor, pe care le-a auzit cel mai frecvent la conferintele sale.

Desi sunt din ce in ce mai multe carti de parenting si tot mai multi parinti merg la seminarii si ateliere pe domeniu, se pare ca tot exista cam aceleasi intrebari ale parintilor, care nu si-au gasit inca raspunsul.

Una dintre acestea, dupa cum ne spune si Urania Cremene, este: „Cum il fac pe copil sa…?” Din start, intrebarea cere supunere, obedienta, in loc sa propuna cooperare si armonie in familie.

  • „Cum il fac sa manance tot?”
  • „Cum il fac sa isi stranga jucariile?”
  • „Cum il fac sa fie cuminte?”

Dar daca am porni de la o alta premisa? In loc sa ne gandim cum sa il obligam sa respecte niste reguli, mai bine am crea un spatiu propice comunicarii in relatia parinte copil.

Afla si mai multe intrebari ale parintilor aici si descopera de ce Urania Cremene spune ca: „Intr-o lume ideala, munca mea nu ar trebui sa existe”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s