Putem folosi parfumuri in sarcina?

Putem folosi parfumuri in sarcina?

Desi este nevoie sa indepartam toate substantele toxice in timpul sarcinii, tot se gasesc solutii pentru diverse produse cosmetice sanatoase. Iata in ce situatii putem folosi parfumuri in sarcina.

Este foarte posibil ca, mai ales in primul trimestru de sarcina, sa avem grija ce produse cosmetice folosim, intrucat aceasta perioada este una foarte delicata, in care multe femei insarcinate au parte de greturi si varsaturi.

Totusi, putem folosi anumite parfumuri in sarcina, anume parfumurile naturale, cu ingrediente speciale, precum azaleea, lavanda si citricele.

O alta perioada in care nu prea este indicat sa folosim parfumuri este imediat dupa nastere, in primele luni. Atunci, este indicat sa nu te dai cu niciun parfum (nici chiar cele mai naturale), intrucat vrei ca bebelusul sa te recunoasca dupa mirosul pielii tale, pentru a crea o conexiune in mintea sa. Simtul mirosului este cel care dureaza cel mai mult in timp si responsabil pentru multe dintre amintirile noastre, asa ca este important sa ne incurajam micutii sa ne tina minte propriul miros.

Mai multe despre parfumuri in sarcina ne spune biochimista Iulia-Victoria Neagoe care urmeaza sa isi breveteze propriul parfum.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador, sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s