PSIHOatelier: Femeia si alchimia ei – frumusete, durere, putere – Otilia Mantelers

Ati observat cum noi, femeile avem tendinta sa ne cerem iertare excesiv, ca si cum ne-am scuza in fata tuturor pentru simplul fapt ca existam? Din copilarie, o femeie a invatat ca trebuie sa se multumeasca cu putin, sa se sacrifice, sa puna nevoile celorlalti inaintea propriilor nevoi. Am invatat sa avem grija de ceilalti, de relatii, dar de noi insene nu. Nu stim sa primim, ne e teama sa cerem, sa nu suparam, sa nu fim certate pentru ca suntem prea bune. Uneori devenim masculine datorita job-ului pe care il avem, ceea ce e dureros pentru relatia cu partenerul. Una din cele mai cunoscute cercetatoare a sinelui femeii, Dr. Harrier Lerner spunea despre noi, femeile ca de mici am fost dirijate sa invatam ca furia e dusmanul nostru, iar starea de victima este cea care ni se potriveste cel mai bine. Am invatat sa reprimam furia si sa o inlocuim cu sentimentul de vinovatie.

Nici barbatilor nu le este mai usor. Un barbat a trebuit sa invete cand era baietel ca e prea zgomotos, ca ocupa prea mult spatiu si ca trebuie sa se restranga cu manifestarile lui debordante si pline de energie. A invatat ca a fi trist nu e masculin, dar a fi furios da. A crescut stiind de mic ca, atunci cand va fi mare, va trebui sa aibe cel mai bun serviciu, pentru ca altfel nu e barbat.
Cum ar fi ca femeile sa se multumeasca cu nimic mai putin decat TOTUL? Cum ar fi ca femeile sa se reimprieteneasca cu furia si sa o priveasca ca pe o luminita catre o durere veche? Sa invete ca intr-o relatie sa nu se mai axeze doar pe “noi”, ci si pe sine?

Otilia Mantelers va sustine un atelier despre femeie, despre lumea si alchimia ei fascinanta, marti 29 noiembrie 2016, la Journey Pub.

Inscrierile se fac exclusiv la adresa: http://otiliamantelers.ro femeia_si_alchimia_ei/‎


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s