Proiect de lege: Scoala de vara

Prescolarii si scolarii ar putea avea parte de activitati instructiv-recreative in perioada vacantei de vara, potrivit proiectului de lege numit Scoala de vara.

Pentru a adera la modelul tarilor occidentale, scolile si gradinitele din Romania ar putea oferi, in perioada verii, programe optionale, platite, pentru cei mici. Acest program ar aduce beneficii si parintilor care se confrunta cu lipsa de timp si resurse pentru supravegherea copiilor in timpul vacantei. De asemenea, s-ar crea noi locuri de munca sau profesorii care deja predau ar avea ocazia sa isi perfectioneze aptitudinile si sa aiba parte de un venit suplimentar.

In proiectul legislativ se precizeaza: “Se propune completarea Legii Educatiei Nationale cu programe optionale si cu plata, in scoli si gradinite, pentru vacanta de vara, in scopul supravegherii si instruirii copiiilor in activitati optionale si recreative, ai caror parinti doresc aceasta, fiind implicati in campul muncii si neavand o solutie alternativa de supraveghere a copiilor in timpul vacantei si fara costuri exagerate.”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s