Problemele de sanatate ale unui copil obez si solutii alimentare

Problemele de sanatate ale unui copil obez si solutii alimentare

Niciun parinte nu vrea sa se gandeasca la puiul sau ca fiind un copil obez. Cu toate acestea, din cauza alimentatiei nesanatoase si a sedentarismului, obezitatea la copii este tot mai des intalnita. La Traieste Sanatos cu Simona, vorbim despre ce probleme de sanatate pot aparea in urma kilogramelor in exces si despre solutiile pe care le avem la indemana, pentru sanatatea micutilor nostri.

Cea mai frecventa si vizibila problema de sanatate, determinata de excesul mare de kilograme este tulburarea echilibrului endocrin”, explica dr. Gabi Man, medic nutritionist. Cu alte cuvinte, masa grasa provoaca un exces de estrogen atat la fete, cat si la baieti, problema care poate duce la infertilitate in viitor.

Apoi, un copil obez poate avea de a face si cu diabetul de tip II, cand valorile glicemiei urca peste 100. Diabetul de tip II este periculos prin complicatiile lui – glucoza in exces din sange strica sistemele din organism prin care trece.

Pentru a combate obezitatea la copii, primul pas ar trebui sa fie schimbarea alimentatiei. Dr. Gabi Man ne ofera o serie de sfaturi alimentare, acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s