Cum iti arata copilul ca te iubeste?

Pentru cei mici, iubirea ia multe forme, unele mai emotionante ca altele, iar pana sa auzi din gura piticului tau primul “te iubesc”, el iti va declara dragostea in multe moduri, inca din primele luni.

Un prim semn de iubire este chiar plansul, principala forma prin care bebelusul comunica la inceput. Daca incepe sa planga atunci cand iesi din camera sau cand il dai altcuiva sa-l tina in brate, poti fi sigura ca e iubire la mijloc. Poate te ajuta gandul acesta data viitoare cand incepe cel mic sa planga imediat cum pierde contactul vizual cu tine. Eu, una, parca as prefera uneori mai putine astfel de declaratii de iubire, oricat de multa dragoste simt, la randul meu, pentru cea mica.

Un alt semn de iubire din partea copilului tau sunt privirile lungi, atintite in ochii tai. Si tot iubire iti transmite bebelusul atunci cand iti zambeste, aproape de fiecare data cand iti intalneste privirea.

De asemenea, gangurelile sunt nu doar amuzante si adorabile, dar si un limbaj codat al emotionantului “te iubesc”. Multe din sunetele pe care copilul le scoate, din momentul primelor gangureli, sunt declaratii de iubire adresate tie, asa cum sunt si gesturile prin care iti imita comportamentul.

Georgiana, mama de pici

Mai multe sfaturi din experienta de mama a Georgianei gasiti aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s