daruieste o lume de basm

A fost amenajata prima biblioteca facuta din donatiile copiilor!

Campania Daruieste o lume de basm, lansata in decembrie 2018, prin care se doteaza scoli, gradinite si spitale defavorizate cu biblioteci pentru copii, a adunat deja carti pentru prima biblioteca din proiect. Ea a fost amenajata in comuna stefanestii de Jos, spre marea incantare a copiilor de aici. Proiectul urmeaza sa ajunga la spitalul din Curtea de Arges, la sectia de pediatrie.

Gradinitele Butterfly, CAVA Bistronomie si Asociatia KinetoBebe, alaturi de Itsy Bitsy FM, au lansat anul trecut campania care indeamna la generozitate tot anul si propune sprijinirea copiilor, care nu au acces la carti. Cu ajutorul donatiilor venite atat de la publicul larg, cat si de la edituri sau companii care sustin educatia, organizatorii isi propun sa ajunga in cat mai multe locuri din tara unde copiii nu au carti si nici acces la biblioteci.

Specialistii vorbesc despre nevoia de evadarea in imaginatie, a copiilor care au o viata mai grea si cartile sunt cel mai sanatos mod de a te dezvolta si de a face din lumea ta un taram de basm.

„Pentru copiii din spital cartilele sunt ceva mai mult. Sunt o pauza de la tristete si durere. De aceea va rugam sa alegeti dintre cartile voastre, acele carti pe care le puteti da mai departe si sa ne ajutati ca pana in luna martie sa facem o nouaa biblioteca Daruieste o lume de basm” declara Monica Popescu, coordonatoarea campaniei.

Fiecare carte daruita este asteptata cu drag pana pe 10 martie, la unul dintre cele 7 puncte de colectare a donatiilor. Pot fi donate si jocuri sau jucarii in stare buna.

Dupa amenajarea bibliotecii din spitalul de la Curtea de Arges, se vor aduna carti pentru o noua biblioteca la Constanta.

Fiecare biblioteca va fi aranjata de o parte dintre copiii care au donat, si gadurile bune de la cei care primesc aceste daruri vor fi communicate pe canalele online ale organizatorilor, pentru a motiva si alti oameni sa sprijine acest demers, pe cat de simplu pe atat de benefic pentru cei mici.

Adresele din Bucuresti, unde pot fi aduse sau trimise donatiile sunt:

1. Gradinita Butterfly Aviatiei
Str. Intrarea Gliei nr.7, Sector 1

2. Gradinita Butterfly Baneasa
Str. Drumul Potcoavei nr.59, Voluntari
Ilfov (Gradina Zoologica)

3. Gradinita Butterfly Cosmopolis
Str. Lacului, vila 8F, Stefanestii de Jos, Ilfov

4. CAVA Bistronomie
Calea Floreasca 91-111, Sector 2

5. Centrul KinetoBebe Mosilor
Calea Mosilor nr. 158, Sector 2

6. Centrul KinetoBebe Nord
Intrarea Catedrei nr.2, Sector 1

7. Centrul KinetoBebe Sud
Soseaua Oltenitei nr. 87-99, Sector 4


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s