Premiile de Excelenta Itsy Bitsy 2016 – Proiecte artistice

Itsy Bitsy premiaza oamenii si institutiile care sustin si promoveaza tinerele talente si dezvolta proiecte artistice pentru copii. Iar castigator este proiectul…

Academia de Talente Contrapunct, pentru sustinerea consecventa a educatiei artistice in randul copiilor. Din 2004, este un loc in care copiii cu varste intre 5 si 19 ani isi pot descoperi si dezvolta talentele in muzica, dans, actorie. Nu numai atat, dar clubul ii sustine pe cei mici prin proiecte castinguri, emisiuni radio si spectacole.

Printre cele mai cunoscute programe la care au participat copiii Contrapunct, amintim: Sunetul Muzicii, Body Mind Spirit Festival, Contrapunct TV si, fireste, participarea la evenimentul anual Itsy Bitsy, Copiii Coloreaza Viata.

Contrapunct le propune copiilor un nivel profesionist de pregatire, lucru care se vede si in competitii precum Talent Fest si Dance Contest.

premiu10In plus, sub sloganul „Cand copiii canta, Dumnezeu zambeste”, generatii de mici talente de la Contrapunct au scos albume muzicale, cantate de copii pentru copii. Printre cele mai memorabile piese ale lor se numara „Povestile s-au mai schimbat”, „Tine, nu tine” si „Daca vrei sa fii erou de poveste”, ce pot fi ascultate si pe Itsy Bitsy FM.

La aceasta categorie de la Premiile de Excelenta Itsy Bitsy, proiecte nominalizate mai sunt:

  • Lilliput, proiect coordonat de Maria Ene, pentru sustinerea educatiei muzicale a copiilor si promovarea tinerelor talente.

Din 2012, Grupul vocal Lilliput a incurajat o multime de copii sa urce pe scena si sa isi demonstreze talentul muzical, cantand compozitii originale pentru cei mici. De asemenea, proiectul Mariei Ene recunoaste constant eforturile si rezultatele micilor elevi, prin festivaluri precum: Acorduri Muzicale din Tara Lilliput, Martisor si Trofee Muzicale.

Si Itsy Bitsy promoveaza micii artisti din Tara Lilliput, difuzand unele dintre cele mai indragite piese ale lor („Tara Lilliput” si „Deasupra norilor”) si prin colaborarea in evenimentul Copiii Coloreaza Viata.

Proiectul a luat nastere din dorinta unei mame de a le oferi copiilor sai muzica adecvata varstei lor, cantecele din popor, pe care toata lumea le cunoaste (teoretic), dar care cu greu se gasesc inregistrate.

„Un copil nu se naste cu << instructiuni de folosinta >> atasate, iar ca mama incerci sa depasesti anumite momente mai dificile (masa, imbracat / dezbracat, plecat la gradi etc.) prin tot felul de trucuri. Ale mele erau de ordin muzical. Din pacate nu imi puteam aminti decat franturi de cantecele pentru copii”, explica Liliana Stefan pe site-ul sau.

Astfel, Liliana Stefan a ajuns sa scoata peste 10 albume cu cantece de leagan, muzica de relaxare, povesti si cantece din popor. La toate aceste realizari, au cantat atat artisti consacrati, precum Andra, Elena Gheorghe si Monica Anghel, cat si vedete pe care nu ne-am fi asteptat sa le auzim cantand, ca Andreea Marin, Ilie Nastase si Teo Trandafir.

De-a lungul timpului, zeci de generatii au adormit cu un gand frumos in minte si in suflet, datorita Cutiutei Muzicale.


Un comentariu la „Premiile de Excelenta Itsy Bitsy 2016 – Proiecte artistice”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s