Premiile de Excelenta Itsy Bitsy 2016 – Bine pentru copii

Itsy Bitsy premiaza institutiile care, de-a lungul timpului, au facut schimbari majore, in beneficiul copiilor. Iar castigator este…

UNICEF, pentru proiectele sale ample, derulate la nivel national si nu numai. Acest program al Natiunilor Unite a fost initiat acum 70 de ani, pentru apararea drepturilor copiilor neajutorati, iar in Romania activeaza din 1991. Misiunea proiectului este de a asigura tuturor copiilor (indiferent de etnie, categorie sociala sau posibilitati) dreptul la un mediu de viata sanatos si neabuziv, sansele la educatie si o copilarie decenta.

In tot acest timp, UNICEF Romania a contribuit la elaborarea si implementarea a numeroase legi si politici pentru copii, precum: Strategia Nationala privind Educatia Incluziva, Legea privind protectia si promovarea drepturilor copilului, Legea privind regimul juridic al adoptiei si multe altele.

premiu02Cu ajutorul unor personalitati renumite, precum Smiley, Andreea Marin si Gheorghe Hagi (Ambasadorii Bunavointei), UNICEF a reusit sa isi avanseze si sa isi promoveze campaniile, astfel incat sa ajunga la cat mai multe inimi.

Printre campaniile derulate de UNICEF in Romania, amintim: Opreste Violenta Verbala, Campania Jucariilor de Plus, Campania #STOPviolentei si Esti erou in curtea scolii.

La aceasta categorie de la Premiile de Excelenta Itsy Bitsy, nominalizati mai sunt:

  • Salvati Copii Romania – pentru proiectele derulate in beneficiul copiilor, acoperind o arie cat mai mare de chestiuni, de la educatia si drepturile copiilor, pana la protectia si sanatatea lor.

Organizatia are filiale active in judetele principale din Romania, in vederea implementarii de proiecte locale si implicarea cat mai multor persoane.

Pe parcursul activitatii sale, institutia a avut numeroase campanii cu mare impact, precum Parinti disparuti, Copiii fara etichete, Ajuta un copil sa mearga la scoala si, bineinteles, Festivalul Brazilor de Craciun, ajuns la a XV-a editie.

Cu ajutorul unor personalitati importante din peisajul romanesc, precum Andi Moisescu (Presedinte Salvati Copiii Romania), Andreea Raicu, Mircea Cartarescu si Simona Halep, organizatia a reusit sa atace numeroase probleme, ce variaza de la cersetorie si mortalitatea infantila, pana la pradatorii de pe Internet si violenta in familie.

Cu sustinerea unor nume mari, precum Calin Goia, Teo Trandafir, Oana Cuzino si Daniela Nane, organizatia a putut sa isi duca mesajele mai departe, dintre care cel mai mare a fost campania Donator de Viitor. World Vision Romania urmareste oferirea de sanse egale pentru fiecare copil din Romania si ajutarea celor fara de posibilitati.

  • OvidiuRO – pentru proiectele sociale, care promoveaza educatia inca de la gradinita, ca sansa a unui inceput bun in viata pentru copii defavorizati din toata tara.

„Fiecare copil sarac sa beneficieze de educatie timpurie de calitate si sa devina, astfel, un membru activ al societatii romanesti”, este misiunea organizatiei, in promovarea campaniei Fiecare Copil in Gradinita.


Un comentariu la „Premiile de Excelenta Itsy Bitsy 2016 – Bine pentru copii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s