Premiile de Excelenta Itsy Bitsy 2016 – Altfel de educatie

Itsy Bitsy premiaza institutiile care au creat proiecte educationale formale, care promoveaza un invatamant modern si care au obtinut rezultate meritorii. Iar institutia castigatoare este…

Lumina lnstitutii de Invatamant, complexul educational format din: doua licee (Liceele Teoretice Internationale de Informatica Bucuresti si Constanta – cu invatamant liceal si gimnazial), o scoala internationala (The International School of Bucharest – cu invatamant prescolar, primar, gimnazial si liceal), sase scoli internationale Spectrum in orasele: Bucuresti, Constanta, lasi, Timisoara, Cluj si Ploiesti – cu invatamant prescolar si primar si o universitate (Universitatea Europei de Sud – Est Lumina).

Lumina promoveaza principii moderne de educatie si multiculturalitatea, organizeaza numeroase evenimente si concursuri cu participarea internationala a copiilor, iar rezultatele se vad.

Scolile Lumina, gimnaziu si liceu, numara peste 84 de laureati ai olimpiadelor nationale si au adus in tara peste 300 de premii internationale, de la olimpiade de matematica, informatica si alte stiinte exacte.

premiu08In Institutiile Lumina nu doar cunostintele sunt valorizate. Un loc important se acorda dezvoltarii emotionale a copiilor si inteligentelor multiple a acestora, organizand diverse cluburi extrascolare si competitii pe diverse teme. Parintii sunt parte din echipa de educatie, participand activ la Scoala Parintilor, activitati de socializare sau cultural- sportive si de voluntariat.

La aceasta categorie de la Premiile de Excelenta Itsy Bitsy, nominalizati mai sunt:

  • Centrul pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala Step by Step – Un proiect amplu, inceput in 1994, care promoveaza si implementeaza principiile democratice in educatia si protectia copilului, atat prin formarea cadrelor didactice, scoli si clase cu educatie alternativa, cat si prin centre multifunctionale de educatie pentru copii defavorizati si prin programele FasTracKids, de educatie interactiva.

Pentru ca proiectul a reusit sa fie promovat si in scolile de stat din tara, in acest moment, Step by Step este cea mai raspandita alternativa educationala din Romania, fiind intalnita in 40 de judete si mii de prescolari si elevi invatand prin aceasta metodologie.

  • Scoala Varlaam Mitropolitul – Un proiect de educatie (gradinita,scoala, ateliere pentru parinti etc.), in colaborare cu Mitropolia Moldovei si Bucovinei. Institutia incurajeaza cooperarea dintre scoala, familie si biserica si promoveaza dezvoltarea inteligentelor multiple.

Parintii sunt implicati activ in procesul de invatare al copiilor, participand in mod frecvent la conferinte si workshopuri, in cadrul Comunitatii Varlaam, ce cuprinde programe precum Scoala Parintilor, Clubul Parintilor si Atelierele Ai Copil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s